Työntekijätarina

Mika Lyytinen, suunnitteluavustaja

Tutustuin Kuopion Energiaan ensimmäisen kerran jo 15-vuotiaana, kun olin yrityksessä työharjoittelussa. Enpä silloin nuorena poikana isäni kanssa kaupungilla pyöriessäni ja muuttolukemia lukiessa arvannut, että jonain päivänä tekisin itse samaa hommaa.

Varsinaisesti tulin Kuopion Energialle töihin lähetin tehtävään lokakuussa 2001 takataskussa merkonomin koulutus. Lisäksi olin suorittanut AMK:ssa ensimmäisen, kaikille tradenomiksi lukeville yhteisen opintovuoden. Suuntautumisen sijaan siirryinkin suoraan työmarkkinoille. Lähetin tehtävistä siirryin mittarinlukijaksi toukokuussa 2002. Kun mittarinlukijan tehtävät etäluennan myötä loppuivat, siirryin ensin laskutuksen aputehtäviin ja sen jälkeen nykyiseen, suunnitteluavustajan tehtävään. Olen saanut tutustua hyvin erilaisiin tehtäviin sekä kentällä että toimistossa. 1.1.2015 perustettiin tytäryhtiö Kuopion Sähköverkko Oy, ja työni jatkui ennallaan osana Kuopion Energia -konsernia.

Suunnitteluavustajana vastaan sähköverkon dokumentoimisesta verkkotietojärjestelmä Trimbleen ja asiaan liittyvien arkistokansioiden ajan tasalla pitämisestä. Tarvittaessa käyn myös tarkastamassa kentällä jakokaappeja ja muuntamoita. Suunnitteluavustajan töiden lisäksi teen myynnin taseselvitystä ja välillä verkon sanomaliikennettä.

Työssäni tavoitteena on pitää verkkomme kunnossa ja ajan tasalla siten, että dokumentoinnissa olisi mahdollisimman vähän virheitä. Työssäni pidän sen sopivasta haasteellisuudesta, hyvästä työyhteisöstä ja siitä, että verkon valmistuttua näkee konkreettisesti kätensä jäljen.

Kokonaisuutena lähes 15 vuotta Kuopion Energialla on mennyt mukavasti. Tästä iso kiitos kuuluu hyvälle työyhteisölle. Lisäksi olen tyytyväinen, että työnantaja on tarjonnut mahdollisuuksia kehittää itseään työtehtävien, erilaisten koulutusten, korttien suorittamisen ja vapaa-ajan urheilun myötä.