Huoletonta lämpöä koteihin ja työpaikoille

Kaukolämpö on paras lämmitystapa sekä energiankulutuksen että ympäristövaikutusten kannalta. Yli puolet Kuopion Energian tuottamasta kaukolämmöstä tehdään uusiutuvilla, lähialueilta hankituilla biopolttoaineilla. Kokonaiskustannuksiltaan edullisin lämmitysmuoto erottuu edukseen myös toimintavarmuudesta syntyvästä huolettomuudesta.

Kaukolämmön myynti ja asiakaspalvelu

Ota yhteyttä lämpöasiakaspalveluumme:

020 520 04 (arkisin klo 8–16)
lampoasiakaspalvelu@kuopionenergia.fi

Saatavuus Kuopiossa

Kuopion Energian kaukolämpöverkko kattaa valtaosan kaupungin keskustasta ja ulottuu etelässä Hiltulanlahteen sekä pohjoisessa Sorsasaloon. Uudisrakennusalueilla kaukolämpöä on lähtökohtaisesti saatavilla, mutta asia kannattaa varmistaa. Myös vanhoilla asuinalueilla on mahdollista siirtyä kaukolämpöön, kun kiinteistö on kaukolämpöverkoston äärellä ja alueella on riittävästi liittymishalukkuutta kannattavan verkoston rakentamiseksi.

Kuopion kaupunkialueen lisäksi kaukolämpöä on saatavilla Riistaveden ja Vehmersalmen kyläkeskuksessa.

Kiinteistön liittäminen kaukolämpöön

Liittyminen kaukolämpöön on erittäin edullista ja helppoa. Seuraavan muistilistan mukaisesti toimimalla varmistat, että kaikki hoituu mallikkaasti:

1. Teetä LVI-suunnitelmat alan ammattilaisella. Kiinteistön tekniseen tilaan sijoitetaan kaukolämmön mittauslaitteet, lämmönjakokeskus, vesimittari ja sähköpääkeskus. Se on sopiva paikka myös ilmanvaihtokoneelle ja keskuspölynimurille.

2. Toimita asemapiirros, rakennuksen pohjapiirros ja lämmönjakokeskuksen kytkentäkaavio Kuopion Energialle sähköpostilla osoitteeseen lampoasiakaspalvelu (at) kuopionenergia.fi.

3. Laadimme lämpösopimuksen ja talojohtosuunnitelman saamiemme piirustusten perusteella. Sopimusta ja työaikatauluamme varten tarvitsemme lämmöntoimituksen arvioidun aloitusajan. Sopimus lähetetään kahtena kappaleena allekirjoitettavaksi.

4. Allekirjoita lämpösopimukset ja palauta toinen kappale meille.

5. Valitse LVI-urakoitsija ajoissa, koska vesi- ja viemärijohtojen talojohtoasennus tapahtuu rakennuksen perustusvaiheessa.

6. Pyydä meiltä kaukolämmön nousukulma kaukolämmön sisääntuontia varten ja asenna se sokkelin läpimenoksi perustusten muurausvaiheessa.

7. LVI-suunnittelijan tai -urakoitsijan tulee toimittaa meille lämpöjohtosuunnitelmat.

8. Hoida liittymismaksun ensimmäinen erä ennen talojohdon rakentamista.

9. Pyydä talojohdon rakentaminen. Johto rakennetaan yleensä vasta kun talon eristeet, ikkunat ja ovet on asennettu ja kuivatusvaiheen vuoksi lämmityksen tarve lähestyy.

10. Hoida liittymismaksun toinen erä ennen kaukolämmön käyttöönottoa.

11. Asenna toimittamamme reittiavainsäilö teknisen tilan ovenpieleen ennen kaukolämmön lopputarkastusta.

12. LVI-urakoitsija tilaa lämmön asennustarkastuksen ja käyttöönoton, kun lämmönjakokeskus ja lämmitysverkosto on asennettu.

13. Pyydä lämpölaitteiden lopputarkastus ennen kiinteistön lopputarkastusta.