Elämän lämpöä. Kotikaupungistasi

Kuopion Energian kaukolämpö tuo mukavuutta sisätiloihin ja rauhaa mielelle. Se on puhdasta, paikallisesti kuopiolaisille tuotettua energiaa, jolla lämmittää vaivatta – luontoa ja lompakkoa kuormittamatta. Toimintavarmuutemme ansiosta asiakkaamme voivat huoletta heittäytyä nauttimaan elämän lämmöstä.

Helppoutta ja varmuutta ammattilaisille

Tarjoamme mielellämme apua kaukolämmön kanssa työskenteleville ammattilaisille. Asiantunteva tiimimme auttaa kysymyksissä ja mahdollisissa vikatilanteissa ollen tukena kaikissa päivittäisissä kaukolämpöön liittyvissä asioissa.

Vuosikymmenten käyttökokemukset tekevät kaukolämmöstä erittäin turvallisen valinnan. Kaukolämpö pysyy myös tulevaisuudessa kilpailukykyisenä ja ympäristöystävällisenä lämmitysmuotona, sillä lämpömme tuotetaan yli 98-prosenttisesti yhteistuotannolla. Matalaenergiataloihin räätälöity Tarkkalämpö varmistaa valinnan ekologisuuden, kannattavuuden ja lämmityksen toimintavarmuuden.

Selkeä kokonaisuus urakoitsijalle

Kaukolämpö tuo koteihin aina riittävästi lämpöä ja lämmintä vettä, ja sen toimintavarmuus on huippuluokkaa. Kaukolämpölaitteet kestävät käytössä pitkään ja niiden huoltotarve on vähäinen. Kuopion Energia on huolehtinut kuopiolaisten lämmöntarpeesta jo vuodesta 1963. Vuosien aikana laajentunut verkkomme mahdollistaa kaukolämmön hyödyntämisen lähes jokaisessa kuopiolaiskodissa.

Kannattava investointi rakennuttajalle

Kaukolämmön perustamiskustannukset ovat matalammat kuin muilla lämmitysmuodoilla ja toimintavarmuus takaa sen, ettei yllätyskustannuksia tule jatkossakaan. Kaukolämpö on luonnollinen valinta kiinteistöjen lämmitysmuodoksi Kuopiossa. Laaja ja tehokkaasti hyödynnetty kaukolämpöverkkomme takaa investoinnin kannattavuuden paitsi rakennusvaiheessa myös tulevaisuudessa. Myös ylläpidon kannalta erittäin varmatoiminen kaukolämpö on kustannustehokas valinta.

Kaukolämpö on sulaa fiksuutta

Kuopion torin kulkureittien sulanapito on toteutettu kaukolämmöllä riittävän sulatustehon takaamiseksi. Kaukolämmöllä pystytään toteuttamaan nopeasti suuret tehon muutokset, joita tarvitaan esimerkiksi lumisateen alettua. Sulanapito vähentää torin alueella talvikunnossapidon kustannuksia sekä liukastumisia ja niistä aiheutuvia korvauskuluja. Sulanapidettyjen kulkureittien on huomattu ohjailevan jopa asiakasvirtoja keskustan alueella.