Jäähdytystuotteet

Kallan kylmä on Savilahden syvyyksien viileällä järvivedellä tuotettua puhdasta lähijäähdytystä, joka on saatavilla vain Savilahden kaupunginosassa. Kiertokylmä-kiinteistöjäähdytys on niin ikään ympäristö- ja kustannusystävällistä, ylimääräisen lämmön uusiokäyttöön kierrättävää jäähdytystä, joka on saatavilla kaikkiin isoihin kiinteistöihin Kuopion kaupunkialueella.

Kallan kylmä -lähijäähdytys

Kallan kylmä on vastuullista jäähdytystä, jossa hyödynnetään Kallaveden syvänteistä saatavaa kylmää vettä ja kiinteistöjen ylijäämälämpö kierrätetään alueen kaukolämmön tuotannossa. Tämä pienentää ympäristön kuormitusta merkittävästi verrattuna perinteisiin jäähdytysratkaisuihin. Vapaajäähdytyksen eli kylmän järviveden osuus tuotannostamme on yli 70%. Tuote sisältää uusiutuvan energian alkuperätakuun!

Asuinhuoneistossa jäähdytys on huomaamatonta toteuttaa, sillä tilalaitteet voidaan integroida seinään tai kattorakenteisiin. Jäähdytetty ilma voidaan siirtää asuntoon esimerkiksi ilmastointilaitteella, kattosäteilijän avulla tai lattiaviilennyksen kautta. Toimintavarmuus ja vähäinen kunnossapitotarve tekevät ratkaisusta helppohoitoisen ja huolettoman. Kallan kylmä -lähijäähdytys on myös äänetön ja tärinätön ratkaisu, jossa ei ole julkisivua rumentavia lauhdutusyksiköitä eikä vedenjäähdytyskoneita.

Uudistuotannossa on hyvä huomioida jo suunnitteluvaiheessa rakennuksen tai taloyhtiön mahdollisuus liittyä kaukojäähdytykseen. Jäähdytystä ei voi asentaa yksittäisiin asuntoihin, vaan verkkoon on liitettävä koko rakennus. Vanhoihin taloihin kannattaa putkisaneerausvaiheessa tehdä ainakin varaus jäähdytysputkistolle, vaikkei jäähdytykseen liittyminen vielä olisi ajankohtaista. Näin se on mahdollista myöhemmin.

 

Kiertokylmä-kiinteistöjäähdytys

Kiertokylmä-kiinteistöjäähdytyksellä viilennät ympäristö- ja kustannusystävällisesti sekä parannat rakennuksesi energiatehokkuutta. Samalla kun jäähdytämme kiinteistösi, kierrätämme ylimääräisen lämmön uusiokäyttöön kaukolämpöverkkoon. Tuote sisältää uusiutuvan energian alkuperätakuun!

Kaukolämpöverkkoon kytketty kiinteistöjäähdytys soveltuu suurten rakennusten, kuten toimistotalojen, kauppakeskusten, hotellien ja arvokkaiden asuinkerrostalojen, jäähdyttämiseen Kuopion kaupunkialueella. Tarvittava jäähdytyslaitteisto on näkymättömissä rakennuksen sisällä. Siksi ratkaisu sopii erinomaisesti myös museoiden ja suojeltujen rakennusten sekä muiden vaativien rakennuskohteiden viilentämiseen.

Kiertokylmä-kiinteistöjäähdytyksen saat meiltä vaivattomana kokonaispalveluna. Tuomme tarvittavan laitteiston kiinteistöösi, huolehdimme sen asennuksesta sekä vastaamme päivittäisestä toimivuudesta.

Kiinteistöjäähdytys toteutetaan kaukolämpöverkkoon kytketyillä lämpöpumpuilla, jotka sijoitetaan kiinteistösi tekniseen tilaan. Sieltä kylmä on jaettavissa huonetiloihin esimerkiksi kattosäteilijöillä tai konvektoreilla – samaan tapaan kuin kaukolämpö. Ratkaisulla pystytään tuottamaan kiinteistöösi tarkasti haluttu jäähdytyslämpötila – aina pakkaslukemiin saakka. Lämpöpumppu kierrättää kiinteistösi hukkalämmön uusiokäyttöön kaukolämpöverkkoon.

Katso esite Kiertokylmästä