Vaivatta verkkoon

Sähköliittymän avaaminen ja liittymäkoon muuttaminen kiinteistölle sekä liittymän purkaminen ovat vaivatonta, kun suunnitelmat tekee ajoissa. Tälle sivulle olemme koonneet käytännön ohjeita, joita noudattamalla rakennusprojektisi etenee mutkattomasti ja varmistat, että sinulla on sähköä silloin kuin sitä tarvitset.

Tee sopimus haluamastasi toimenpiteestä alla olevan sähköisen lomakkeen kautta. Muista pyytää myös kaapelinnäyttö ja varmista, että kaikki syöttökaapelit ovat jännitteettömiä ennen purun aloittamista.

Sopimuksen teko: Uusi sähköliittymä / nykyisen sähköliittymäkoon muutos / sähköliittymän purku


Aloita tästä tunnistautumalla

Uuden kiinteistön liittäminen sähköverkkoon

Kun sinulla on tarve liittää uusi kiinteistö sähköverkkoon, ota ajoissa yhteyttä sähköverkon liittymäpalveluumme. Aikaisella yhteydenotolla varmistamme työn valmistumisen suunnitellussa aikataulussa. Sähköverkon rakentaminen voi tilanteesta riippuen vaatia aikaa jopa useamman kuukauden.

Sähköverkon liittymäpalvelu:

020 520 03 (arkisin klo 8–16)
sahkoliittyma@kuopionenergia.fi

Sähköverkon yrityspalvelu:

017 224 310 (arkisin klo 8–16)
yrityspalvelu@kuopionenergia.fi

Sähköverkkoon liittymisestä voit lukea lisää liittymisohjeesta.

Sähköliittyjän muistilista

Pienjänniteliittymän tekninen ohje

Keskijänniteliittymän tekninen ohje

Sähköinen liikenne ja sähköliittymä

Sähkötöiden turvallisuusohjeisto

Kaivuohje

Taloyhtiön peruskorjaus tai sähköremontti

Taloyhtiön LVIS-saneerauksen yhteydessä sähköistykseen tehdään usein isojakin muutoksia. Nämä edellyttävät toimenpiteitä myös verkkoyhtiöltä. Siksi isännöitsijä on tärkeä kumppanimme, kun taloyhtiössä suoritetaan peruskorjausta tai muuta sähköremonttia.

Isännöitsijällä on paras tieto remontin kokonaisuudesta ja valituista urakoitsijoista, jotka tulee ilmoittaa myös meille. Remonttisuunnitelma on tärkeää olla tiedossamme jo päätöksentekovaiheesta alkaen, jotta mahdolliset sähköverkkoon tehtävät muutokset saadaan työn alle ajoissa. Ilman lupaa tehdystä mittarin poistosta/ siirrosta/ asennuksesta ja mittarin sähköttömäksi ottamisesta laskutetaan urakoitsijalta mittareiden asennusmaksut sekä mahdolliset selvitystyöstä ja tietojärjestelmiin tehdyistä tietojen korjauksista aiheutuneet kustannukset.

Usein asukkaat muuttavat remontin ajaksi pois ja tuolloin myös heidän sähkösopimuksensa päättyvät. Sopimukset tulee solmia uudelleen muutettaessa takaisin. Tästä isännöitsijän on erityisen tärkeää tiedottaa asukkaita, sillä remontin valmistuttua sähköt katkeavat asunnoista, joissa ei ole voimassaolevia sopimuksia.

Sähkön mittauksen yleisohjeet

Siirry isännöitsijän ilmoitus -lomakkeelle

Sähköliittymän siirto uudelle omistajalle

Kun ostat omakotitalon, paritalon tai muun rakennuksen, olemme apunasi sähköliittymän siirtämisessä rakennuksen edelliseltä omistajalta sinulle. Sähköliittymä on irtainta omaisuutta, eikä siirry uudelle omistajalle automaattisesti. Liittymän siirtämiseksi toimita asiakirjakopio tai luovutussopimus meille oheisella sähköisellä lomakkeella. Asiakirjakopiossa tulee olla kaikki sivut, allekirjoitukset ja maininta liittymän siirrosta. Kauppasumman voit halutessasi yliviivata.

Siirry tekemään luovutusopimus sähköisesti