Asiakastarina

Tekmanille tärkeintä on toimitusvarmuus

Tekman Tuki ry tukee Savonia-ammattikorkeakoulun tekniikan opiskelijoiden asumista Kuopiossa. 1960-luvulla perustetun järjestön omistamissa asunnoissa asuu yli 300 opiskelijaa. Lisäksi Tekma-Isännöinti tarjoaa isännöinti- ja vuokrauspalveluja Pohjois-Savon alueella. Energiayhtiöltään Tekma odottaa asiantuntevaa ja varmaa palvelua.

Tekman Tuen toiminnanjohtaja Jouni Nissilä arvostaa Kuopion Energian asiantuntemusta ja hyvin paketoituja lisäpalveluja, joita löytyy niin aurinkoenergian hyödyntämiseen tai sähköauton latauspaikkoihin.

Kiinteistöalan ammattilaisena Nissilä on tavallista paremmin perillä siitä, mitä asiakas voi energiayhtiöltään odottaa.

– Hoidossamme on Kuopiossa yhteensä noin 500 opiskelija- ja nuorisoasuntoa sekä kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöitä. Hyödyt energiayhtiön asiantuntemuksesta tuntuvat kokonaisuudessa, Nissilä sanoo.

Keinoälyä hyödyntäen asumisen kulut ja päästöt kuriin

Tekman Tuki hoitaa energia-asioitaan aktiivisella ja kehittämishakuisella otteella. Järjestö kuuluu muun muassa kuopiolaisten vuokranantajayhteisöjen sähkön hankintarinkiin ja on mukana Kuopion Energian älylämmityksen pilottihankkeessa, jossa keinoälyä hyödyntämällä voidaan optimoida huoneistojen lämmitystarve.

– Kun lämmityksestä saadaan säästöä muun muassa asukkaiden lämpimän veden kulutusta ja säätietoja ennakoimalla, päästötkin vähenevät vastaavasti, Nissilä perustelee.

Kahdessa Tekman kohteessa on nyt huoneistokohtaiset seuranta-anturit, jotka ohjaavat lämmitystä. Tavoitteena on saada keinoälyn avulla nipistettyä kulutuksesta tinkimättä asumismukavuudesta.

Koekäytössä oleva järjestelmä helpottaa työtä myös siirtämällä lämmön, sähkön ja vedenkulutuksen lukemat suoraan järjestelmään.

Palvelun sujuvuus ja paikallisuus vahvuuksia

Yhteistyön Kuopion Energian kanssa Nissilä on kokenut kaikin puolin sujuvana ja maanläheisenä. Hän arvostaa myös asiakaspalvelun toimivuutta. Nissilä tietää, että arkisissa ongelmatilanteissa on tärkeää saada nopeasti yhteys palveluntarjoajaan.

– Meidän näkökulmasta tärkeintä on toimitusvarmuus, sillä häiriön sattuessa palaute asukkailta on välitön, Nissilä kertoo.

Nissilä toteaa myös hinnan olevan tärkeä tekijä, mutta alalla kilpailu on sen verran kovaa, että erot isossa yksikössä jäävät pieneksi. Paikallisuuden hän näkee sen sijaan merkittävänä vahvuutena yhteistyön toimivuuden kannalta.

– Pohjois-Savo on toiminta-alueemme. Siksi paikallisuus on meille yksi Kuopion Energian tärkeä valtti, Nissilä painottaa.