Asiakastarina

YIT:n Mäkihyppääjä pysyy lämpimänä edullisella ja ekologisella työmaalämmöllä

Puijon ikikuusien latvustoja peittää valkoinen kuura ja kevättalven rapsakoiden yöpakkasten jäädyttämät rapakot ritisevät askelten alla, mutta YIT:n vielä rakenteilla olevassa kerrostalossa lämpö huokuu tulijaa vastaan jo ovella.

– Mäkihyppääjämme pysyy lämpimänä Kuopion Energian kaukolämmöllä, rakennushankkeen vastaava työnjohtaja Artur Enojärvi sanoo.

Rakennusyhtiö YIT toteuttaa Kuopion Puijonlaaksoon kolmen asuinkerrostalon kohdetta, joista ensimmäistä, Mäkihyppääjää, rakennetaan parhaillaan. Kellarikerroksen ja kahdeksan asuinkerroksen kiinteistössä on yhteensä lähes 3000 neliötä lämmitettävää kerrosalaa. Yritys päätyi hankkimaan kohteeseen kilpailutuksen kautta rakennusaikaisen kaukolämmön sekä tarvittavan vuokralaitteiston suoraan Kuopion Energialta.

– Otimme työmaalämmön Mäkihyppääjään jo varhaisessa vaiheessa, kun vasta rakennuksen runko oli pystytetty. Kuopion Energia toimitti meille kaukolämmönvaihtimen, jota vuokraamme heiltä koko rakennusajan. Lisäksi he toimittavat meille tarvittavan energian.

Kuopion Energian rakennusaikainen kaukolämpö on Puulämpöä, jonka tuotannossa käytetään ainoastaan kotimaisia, uusiutuvia biopolttoaineita ja kaatopaikkojen biokaasua. Enojärvi kertoo YIT:n pyrkivän kestävän kehityksen mukaiseen rakennustuotantoon ja valitsevansa siksi kohteisiin ympäristön kannalta kestäviä ratkaisuja aina kun se on mahdollista. Kaukolämmön hän näkee soveltuvan erinomaisesti rakentamisen aikaiseen yleislämmitykseen.

– Kaukolämpö on mielestäni tällä hetkellä paras vaihtoehtoehto rakenteilla olevien kohteiden lämmittämiseen. Se on varmatoiminen ja ekologinen sekä tulee hinnaltaan selvästi edullisemmaksi kuin sähkö- tai polttoainelämmittimien käyttäminen.

– Toki kaukolämpö täytyy saada tuotua järkevästi työmaalle. Mäkihyppääjän kohdalla se sujui vaivattomasti, mutta joskus kaukolämpöputkea ei voida tuoda rakenteellisista syistä sisään taloon.

Mäkihyppääjässä rakennusaikainen kaukolämpö on ollut käytössä muutaman kuukauden. Enojärvi toteaa olevansa tyytyväinen sekä lämmitysratkaisun toimintaan että Kuopion Energialta saamaansa palveluun.

– Kaikki on sujunut tähän saakka moitteettomasti ilman minkäänlaisia häiriöitä laitteiden toiminnassa tai lämmityksessä. Ja jos jotain ilmenisi, puhelun päässä on nopea apu. Tuntuu hyvältä tietää, että huolto tulee tarvittaessa välittömästi.

– Muutenkin yhteistyö Kuopion Energian porukan kanssa on pelannut tosi hyvin. Heidän kanssaan pystyy sopimaan asiat sujuvasti, kuten laitteiston vuokranmaksun alkamisen vasta varsinaiseen käyttöönottohetkeen.