Asiakastarina

Huoleton kaukolämpö uuteen omakotitaloon

Oman talon rakennusvaiheessa Miikka Luomi vakuuttui kaukolämmön huolettomuudesta ja toimintavarmuudesta. Se oli myös kustannuksiltaan järkevä valinta suhteessa kodin neliöihin.

 Kun myynnissä olevista pientaloista ei löytynyt mieleistä, päätti Miikka Luomi, 34, avovaimonsa kanssa rakennuttaa omakotitalon Kuopion Hiltulanlahteen.

– Halusimme käytännöllisen ja meille sopivan kokoisen talon. Lisätoiveena oli erillinen autotalli, jossa olisi tilaa harrasteautoille sekä pieniin remonttihommiin, Luomi kertoo.

Lämmitysmuotoakin pohtiessa pariskunta etsi järkevintä ratkaisua. Pienen vertailun jälkeen kaukolämpö nousi ykkösvalinnaksi. Toimintavarmuus, huolettomuus ja kustannukset olivat tärkeimpiä kriteerejä.

– Vaihtoehtojen vertailun jälkeen päädyimme kaukolämpöön. Meidän 105 asuinneliöllä maalämmössä olisi mennyt liian pitkään maksaa perustamiskulu pois, suora sähkö olisi ollut turhan kallis varsinkin 72 neliön autotallin lämmityksen kanssa, ja lämpöpumpuissa mietitytti luotettavuus.

“Toimintavarmuus, huolettomuus ja
kustannukset olivat tärkeimpiä
kriteerejä.”

Kun päätös oli tehty, Luomi etsi tietoa Kuopion Energian nettisivuilta ja täytti yhteydenottolomakkeen. Pian hänelle soitettiin ja prosessi nytkähti näppärästi eteenpäin sopimusasioista piirustuksiin. Kuopion Energia vastasi asennuksesta liittymäputkeen asti, nousukulmasta eteenpäin taas talotoimittaja.

– Kuopion Energialla meillä oli koko ajan sama yhteyshenkilö, mistä tuli tosi henkilökohtainen fiilis. Liittymäputken laittoa piti odotella hetki, mutta yhteydenpito toimi silloinkin.

Luomi työskentelee asiakkuusjohtajana Liana Technologies Oy:llä ja matkustaa paljon ympäri Suomea. Reissun päällä ei halua miettiä, pysyykö koti lämpimänä.

– Luotan siihen, että lämmitys toimii termostaattia kääntämällä. Jos jotain ongelmia tulee, niin on aika lailla yksi numero, mihin soittaa.

– Kaukolämpö on helppo ratkaisu. Koti pysyy lämpimänä varmasti, eikä lämmin vesikään lopu kesken. Laitteisto on meillä kätevästi autotallissa, eikä vie asuintiloista neliöitä.

Pari kuukautta uudessa talossaan asunut pariskunta on ollut tyytyväinen.

– Viilentävän ilmalämpöpumpun tilasin juuri ja autotallin sisäpuolta pitää vielä laittaa, mutta pihanlaitto jää ensi keväälle. Uskoisin, että pääasiassa nyt vaan nautiskellaan uudesta kodista.

Kaukolämpöasiakas, Miikka Luomi