Väppi – henkilökohtainen energiavalmentajasi

Asiakkaanamme saat käyttöösi Väppi-sovelluksen, joka on henkilökohtainen energiavalmentajasi. Sen avulla hallitset kätevästi asiakkuuttasi ja sopimusasioitasi ja pysyt ajan tasalla energiankulutuksestasi.

Väppiä on helppo käyttää sekä tietokoneella selaimella että mobiilisovelluksella. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät tämän sivun lopusta.

Sovelluksessa voit asettaa tavoitteita omalle energian käytöllesi. Se muistuttaa sinua, jos esimerkiksi sähkönkäyttösi tai kaukolämpöveden lämpötilat yllättäen poikkeavat normaalista.

Jos sähkönmyyjäsi on Väre, löydät Väpistä sopimustiedot myös sähkönmyynnin osalta. Näet myös Savon Voiman asiakkuuksien tiedot, mikäli asiakkuus on samalla nimellä ja hetulla.

Jos olet hankkinut Väpin kanssa yhteensopivan aurinkotuotantojärjestelmän, voit seurata reaaliajassa aurinkopaneeliesi tuotantoa ja verkkoon takaisin myytyä pientuotantoa. Muissa pientuotantokohteissa tuotantotiedot näkyvät noin vuorokauden viiveellä.

Lisätietoa Aurinkosähköstä löydät Väreen sivuilta.

Pysy ajan tasalla energiankulutuksestasi

Näet Väpistä sähkönkäyttösi tunti-, vuorokausi-, viikko-, kuukausi- tai vuositasolla ja voit verrata sähkönkäyttöäsi aikaisempiin vuosiin. Jos omistamasi kiinteistö on liitetty kaukolämpöön, voit seurata lämmönkäyttöäsi aina vuositiedoista tuntikäyttötietoihin saakka. Kulutuslukemat päivittyvät Väppiin noin vuorokauden viiveellä.

Energiankäytön tehokkuutta voit seurata lämpöindeksistä ja verrata sitä muihin vastaaviin kiinteistöihin. Energian lisäksi voit seurata myös kaukolämpölaitteiden toimintaa kaukolämmön tulo- ja paluulämpötilasta sekä kaukolämpöveden jäähtymästä lämmönjakokeskuksessa.

Häiriöilmoitukset tekstiviestillä ja sähköpostilla

Voit ottaa häiriöilmoitukset käyttöön Väpissä. Valitse haluamasi sähkön käyttöpaikka ja mene kohtaan Häiriövahti, josta voit ottaa ilmoitukset käyttöösi. Yhdelle käyttöpaikalle voit lisätä maksimissaan kolme vastaanottajaa. Mikäli sinun tarvitsee jakaa häiriöilmoituksia vielä useammalle, voit jakaa käyttöpaikan lukuoikeudet toiselle henkilölle, joka voi lisätä häiriöilmoitusten vastaanottajia.

Yritysportaalista kaikkien kohteidesi energiatiedot

Yrityskäyttöliittymästä näet kaikkien hallinnoimiesi kiinteistöjen sähkön verkkopalveluihin ja kaukolämpöön sekä mahdolliseen pientuotantoon liittyvät tiedot. Näet samasta palvelusta sekä Kuopion Energian ja Kuopion Sähköverkon sekä Savon Voiman ja Väreen kanssa tehtyihin sopimuksiin liittyvät tiedot. Käyttöliittymää kehitetään edelleen yhteistyössä isännöitsijöiden sekä julkishallinnon kanssa.

Yritysportaalin käyttäjänä saat:
1. Kaikkien vastuullasi olevien sähkön ja lämmön käyttöpaikkojen kulutustiedot kerralla.
2. Pientuotannon (esim. aurinkopaneelit) seurannan.
3. Helppokäyttöisen raportoinnin
4. Jaettua lukuoikeudet niin monelle käyttäjälle kuin tarvitset.
5. Kaukolämpömittarin vaihtotiedot (mittarinumero ja kulutustiedot).

Yritysliittymä toimii tällä hetkellä vain selaimessa.

Rekisteröidy ja lataa ilmaiseksi oma Väppi

1. Siirry Väppi-rekisteröitymissivulle
Lataa sovellus AppleStoresta tai GooglePlaysta tai mene selaimessa osoitteeseen vappi.fi/auth/signup.

2. Rekisteröidy
Rekisteröidy antamalla sähköposti ja salasana. Pyydettäessä laita rasti tietosuojaselosteeseen ja paina ”Jatka”. Järjestelmä lähettää nyt automaattisesti aktivointikoodin sähköpostiisi.

3. Syötä aktivointikoodi
Saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen aktivointikoodin. Syötä koodi rekisteröintilomakkeelle ja paina ”Vahvista”, jolloin siirryt rekisteröimisen viimeiseen vaiheeseen eli tunnistautumiseen.

Jos et saa koodia, tarkista sähköpostisi roskapostilaatikko ja varmista, että ensimmäisessä vaiheessa olet kirjoittanut sähköpostiosoitteesi oikein.

4. Tunnistaudu
Rekisteröityminen vahvistetaan pankkitunnuksilla. Tunnistautua voit yläreunassa näkyvien pankkien Tupas-palvelulla tai vaihtoehtoisesti alareunassa näkyvillä henkilötunnus tai Y-tunnus vaihtoehdoilla. Niissä tarvitset lisäksi asiakasnumeron, jonka löydät laskultasi.

5. Valmista! Voit kirjautua Väppiin
Väppi kuittaa onnistuneen rekisteröinnin ”Valmista tuli” -ilmoituksella. Nyt voi kirjautua Väppi-palveluun ja alkaa seurata kotisi energiankulutusta ja hallinnoida asiakkuuttasi.

Ongelmia Väpin käytössä?

Alla lueteltu tyypillisimpiä ongelmatilanteita ja vinkkejä niiden korjaamiseksi.

Ongelmia rekisteröitymässä tai kirjautumisessa

Väppiä huolletaan säännöllisesti, mikä aiheuttaa lyhyitä käyttökatkoja. Näistä ilmoitetaan selaimen kirjautumissivulla. Maltathan odottaa ja kokeilet kirjautumista/rekisteröitymistä myöhemmin uudelleen.

Kulutuslukemat eivät näy tai tulevat viiveellä

Joskus kulutustiedot päivittyvät Väppiin useamman päivän viiveellä. Viiveitä voi aiheuttaa mm. pitkät juhlapyhät, mittarin kuuluvuusongelmat ja mittaustietojen siirtyminen Väppiin. Maltathan odottaa vähintään seuraavaan päivään. Mikäli ongelmat jatkuvat, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

En pääse näkemään minulle jaettua lukuoikeutta

Kun sinulle jaetaan lukuoikeudet, saat siitä sähköpostiviestin. Tarkistathan, että olet toiminut saamasi sähköpostin ohjeiden mukaan. Huomioithan, että sähköpostissa on kaksi linkkiä, joista toinen on jo Väppiin kirjautuneille ja toinen uusille käyttäjille.

Asiakaspalvelu

020 520 01 (arkisin 8–17)
asiakaspalvelu@kuopionenergia.fi