Väppi – henkilökohtainen energiavalmentajasi

Asiakkaanamme saat käyttöösi Väppi-sovelluksen, joka on henkilökohtainen energiavalmentajasi. Sen avulla hallitset kätevästi asiakkuuttasi ja sopimusasioitasi ja pysyt ajan tasalla energiankulutuksestasi.

Väppi on helppo käyttää sekä selaimessa että sovelluksen kautta. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät tämän sivun lopusta.

Sovelluksessa voit asettaa tavoitteita omalle energian käytöllesi. Se muistuttaa sinua, jos esimerkiksi sähkönkäyttösi tai kaukolämpöveden lämpötilat yllättäen poikkeavat normaalista.

Jos sähkönmyyjäsi on Väre, löydät Väpistä sopimustiedot myös sähkönmyynnin osalta. Näet myös Savon Voiman asiakkuuksien tiedot, mikäli asiakkuus on samalla nimellä ja hetulla.

Jos olet hankkinut Väpin kanssa yhteensopivan aurinkotuotantojärjestelmän, voit seurata reaaliajassa aurinkopaneeliesi tuotantoa ja verkkoon takaisin myytyä pientuotantoa. Lisätietoa Aurinkosähköstä löydät Väreen sivuilta.

Pysy ajan tasalla energiankulutuksestasi

Näet Väpistä sähkönkäyttösi tunti-, vuorokausi-, viikko-, kuukausi- tai vuositasolla ja voit verrata sähkönkäyttöäsi aikaisempiin vuosiin. Jos omistamasi kiinteistö on liitetty kaukolämpöön, voit seurata lämmönkäyttöäsi aina vuositiedoista tuntikäyttötietoihin saakka.

Energiankäytön tehokkuutta voit seurata lämpöindeksistä ja verrata sitä muihin vastaaviin kiinteistöihin. Energian lisäksi voit seurata myös kaukolämpölaitteiden toimintaa kaukolämmön tulo- ja paluulämpötilasta sekä kaukolämpöveden jäähtymästä siirrinlaitteissa.

Yritysportaalista kaikkien kohteidesi energiatiedot

Yrityskäyttöliittymästä näet kaikkien hallinnoimiesi kiinteistöjen sähkön verkkopalveluihin ja kaukolämpöön sekä mahdolliseen pientuotantoon liittyvät tiedot. Näet samasta palvelusta sekä Kuopion Energian ja Kuopion Sähköverkon sekä Savon Voiman ja Väreen kanssa tehtyihin sopimuksiin liittyvät tiedot. Käyttöliittymää kehitetään edelleen yhteistyössä isännöitsijöiden sekä julkishallinnon kanssa.

Yritysportaalin käyttäjänä saat:
1. Käyttöpaikkakohtaiset kulutustiedot.
2. Kaikkien vastuullasi olevien käyttöpaikkojen kulutustiedot kerralla.
3. Pientuotannon (esim. aurinkopaneelit) seurannan – sähkö, lämpö ja pientuotanto yhdistettävissä samaan näkymään.
4. Helppokäyttöisen raportoinnin ja lukuoikeudet useammalle käyttäjälle.

Yritysliittymä toimii tällä hetkellä vain selaimessa.

Rekisteröidy ja lataa ilmaiseksi oma Väppi

1. Siirry Väppi-rekisteröitymissivulle
Lataa sovellus AppleStoresta tai GooglePlaysta tai mene selaimessa osoitteeseen vappi.fi/auth/signup.

2. Rekisteröidy
Rekisteröidy antamalla sähköposti ja salasana. Pyydettäessä laita rasti tietosuojaselosteeseen ja paina ”Jatka”. Järjestelmä lähettää nyt automaattisesti aktivointikoodin sähköpostiisi.

3. Syötä aktivointikoodi
Saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen aktivointikoodin. Syötä koodi rekisteröintilomakkeelle ja paina ”Vahvista”, jolloin siiryt rekisteröimisen viimeiseen vaiheeseen eli tunnistautumiseen.

Jos et saa koodia, tarkista sähköpostisi roskapostilaatikko ja varmista, että ensimmäisessä vaiheessa olet kirjoittanut sähköpostiosoitteesi oikein.

4. Tunnistaudu
Rekisteröityminen vahvistetaan pankkitunnuksilla. Tunnistautua voit yläreunassa näkyvien pankkien Tupas-palvelulla tai vaihtoehtoisesti alareunassa näkyvillä henkilötunnus tai Y-tunnus vaihtoehdoilla. Niissä tarvitset lisäksi asiakasnumeron, jonka löydät laskultasi.

5. Valmista! Voit kirjautua Väppiin
Väppi kuittaa onnistuneen rekisteröinnin ”Valmista tuli” -ilmoituksella. Nyt voi kirjautua Väppi-palveluun ja alkaa seurata kotisi energiankulutusta ja hallinnoida asiakkuuttasi.

Ongelmia Väpin lataamisen kanssa tai kysyttävää sovelluksesta? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme:

020 520 01 (arkisin 8–17)
asiakaspalvelu@kuopionenergia.fi