Hae avustusta öljylämmityksestä irtautumiseen

Pientalojen omistajien on mahdollista saada valtionavustusta öljylämmitysjärjestelmän poistamiseen ja korvaamiseen uusiutuvilla lämmitysmuodoilla. Avustuksen myöntää ELY-keskus.

Avustuksen määrä

Avustusta voidaan myöntää vain ympärivuotisessa asuinkäytössä oleville pientaloille. Avustuksen määrä on aina joko 2 500 € tai 4000 €.

  • 4 000 euroa, kun öljylämmityksestä siirrytään maalämpöpumppuun, ilma-vesilämpöpumppuun tai kaukolämpöön.
  • 2 500 euroa, kun siirrytään muihin lämmitysjärjestelmiin.

Avustusta ei myönnetä lainkaan, jos uusi rakennuskohtainen lämmitysjärjestelmä käyttää fossiilisia polttoaineita, kuten öljyä, hiiltä, maakaasua tai turvetta. Avustus myönnetään suunnitelman ja kustannusarvion perusteella, ja avustus maksetaan, kun hanke on valmistunut.

Avustusta voi hakea niin kauan kuin siihen osoitetut määrärahat riittävät. Syksyn 2022 tiedon mukaan määrärahat riittävät yhteensä noin 36 000 öljy- ja kaasulämmityksen vaihtajalle. Näet ajantasaisen hakemustilanteen täältä.

 

Avustuksen hakeminen

Tutustu avustuksen hakuohjeeseen. Avustusta kannattaa hakea jo ennen hankkeen aloittamista varsinkin, jos haluaa varmistua myönteisen avustuspäätöksen saamisesta.

Hae avustusta helposti ja nopeasti Aluehallinnon sähköisessä asiointipalvelussa.

Kysy lisää: 0295 020 900 (ma-pe klo 9-16)

Vaihda öljy kaukolämpöön

Uudet Ekokaukolämpö-tuotteemme ovat 100 % uusiutuvaa lähilämpöä. Ne tuotetaan paikallisesti kotimaisia biopolttoaineita ja biokaasua hyödyntäen. Heittäydy nauttimaan elämän lämmöstä ja valitse kotiisi huoleton kaukolämpö.

Lue lisää

Juhon perheen kokemukset