Virtaa varmuudella

Tytäryhtiömme Kuopion Sähköverkko Oy siirtää sähköä sinne, missä sinä sitä käytät – kotiin, harrastuksiin, mökille, toimistoon ja työmaalle. Ylläpidämme ja kehitämme alueemme sähköverkkoa, jotta sähköt eivät pätki ja teho riittää.

Osallistu sähköverkon kehittämiseen kommentoimalla suunnitelmaamme 30.4.-31.5.

Olemme vuosien ajan rakentaneet ja ylläpitäneet sähköverkkoa tavoitteenamme toimitusvarma ja kapasiteetiltaan riittävä verkko. Tavoite näkyy jokapäiväisessä toiminnassamme. Haluamme osallistaa asiakkaitamme, sidosryhmiämme ja kansalaisia verkon kehittämisen suunnitteluun ja toivomme kommenttejanne ja huomioitanne kehittämissuunnitelmaamme. Suunnitelmaa voi kommentoida 31.5. saakka.

Tästä pääset kehittämissuunnitelmaan

Toimiva infra takaa häiriöttömän sähkönjakelun

Laadukas sähkönjakelumme muodostuu toimitusvarmuudesta sekä jännitteen laadusta. Kuopiossa toimitusvarmuuden perustekijöitä ovat sähköverkon kaapelointi ja riittävät varayhteydet, joiden ylläpitämiseksi sekä kehittämiseksi teemme jatkuvasti töitä.

Kuopiossa koettujen sähköhäiriöiden pituus asiakasta kohden on ollut viime vuosina alle 20 minuuttia. Tämä on selvästi alle valtakunnan keskiarvon.

Kaupungin omistamana yhtiönä paikallisuus on meille tärkeä arvo. Olemme ylpeitä varmistaessamme osaltamme toimivan infran ylläpidon alueellamme. Paikallisuus korostuu toiminnassamme myös aluettamme työllistävänä vaikutuksena.

Sähkönsiirtoa fiksussa verkossa

Käytössämme on älykäs sähkönsiirtojärjestelmä, joka yhdistää sähkövoimatekniikkaa sekä automaatio-, tieto- ja viestintäteknologioiden ratkaisuja. Sen avulla pystymme ohjaamaan ja tasaamaan sähkön kulutusta sekä saamme automaattisesti tietoa sähkön laadusta ja sähkökatkoista, jolloin sähkönsiirto on tehokkaampaa.

Älykäs sähköverkko tuottaa myös kuluttajille entistä tarkempaa tietoa sähkön käytöstä. Saamme sähkönkulutustietosi järjestelmäämme automaattisesti etäluennalla, minkä ansiota voimme laskea sähkölaskusi todellisen käytön mukaan ilman tasauslaskuja. Voimme myös kytkeä ja katkaista sähköntoimituksen kiinteistöösi vaivatta etäkytkentälaitteella.

Tasapuolista ja syrjimätöntä palvelua kaikille

Kuopion Sähköverkko Oy toimii verkkoalueensa sähkönsiirtäjänä syrjimättömästi ja palvelee tasapuolisesti kaikkia sähkönmyyjiä. Sähkönsiirtohinta ja toimitusvarmuus ovat myös kotitalousasiakkaalle aina samat riippumatta siitä, minkä yhtiön kanssa sähkösopimus on solmittu.

Tutustu tarkemmin:

Syrjimättömyyden varmentamisen toimenpideohjelma 2023
Syrjimättömyyden varmistamisen toimenpiteet -raportti 2022

Vakiokorvaukset

Sähkönjakelumme on laadukasta ja häiriöitä on vähän. Mikäli sähkönjakeluumme kuitenkin tulee huomattava keskeytys, maksetaan asiakkaille automaattisesti vakiokorvaus. Vakiokorvauksena maksetaan tietty prosenttiosuus vuotuisesta siirtopalvelumaksusta sähkönjakelun keskeytysajan mukaan. Korvaus näkyy laskulla viiveellä.

Korvaus
Jakelukeskeytyksen kesto
10 % 12-24 h
25 % 24-48 h
50 % 48-72 h
100 % 72-120 h
150 % 120-288 h
200 % Vähintään 288 h