Työntekijätarina

Samuli Räisänen, käyttöpäällikkö

Valmistuin Lappeenrannan teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2007. Pian valmistumiseni jälkeen huomasin Kuopion Energian etsivän käyttötalousinsinööriä ja kunnossapitopäällikköä. Laitoin varmuuden vuoksi molempiin tehtäviin paperit sisään. Hämmästys oli suuri, kun parin viikon päästä minulle soitettiin ja sovittiin jo haastatteluaikaa.

Haastattelun ja testauksen jälkeen minut valittiin käyttötalousinsinöörin tehtävään. Tehtävä sisälsi erilaisia viranomaisraportointeja, järjestelmien pääkäyttäjänä toimimista, ympäristölupien velvoitteiden seuraamista yms.

Oltuani tehtävässä reilut viisi vuotta, osastollamme vapautui käyttöpäällikön tehtävä. Esimieheni kysyttyä minulta halukkuutta tehtävään, oli pakko vastata myöntävästi. Uuden tehtävän myötä pääsin myös mahtaviin uusiin haasteisiin. Käyttöpäällikön tehtävässä vastaan Haapaniemen voimalaitosten käyttöorganisaation toiminnasta ja tätä kautta myös voimalaitosten toiminnasta. Täysin uutena haastavana työtehtäväkokonaisuutena tulivat erilaiset henkilöstö- ja palkka-asiat. Nykyinen tehtäväni on varsin mielenkiintoinen, koko ajan on jotain tutkimista ja kehittämistä etenkin prosesseissa.

Kuopion Energialla suhtaudutaan hyvin positiivisesti kouluttautumiseen ja itsensä kehittämiseen. Työurani aikana olen suorittanut mm. johdon erikoisammattitutkinnon ja käynyt Motivan energiakatselmoijakoulutuksen. Näiden lisäksi olen käynyt useita pienimuotoisia koulutuksia ja kursseja, ns. täsmäiskuja, oman osaamiseni kehittämiseksi.

Työpaikkana Kuopion Energia on hyvin joustava, sillä töiden ja lomien sovittaminen myös perhettä ajatellen luonnistuu. Tärkeintä on, että työt tulee tehtyä ajallaan ja tekee itse aina parhaansa.