Huoletonta lämpöä kotiin

Liity kaukolämpöön! Kaukolämpö on paras lämmitystapa sekä energiankulutuksen että ympäristövaikutusten kannalta. Yli puolet Kuopion Energian tuottamasta kaukolämmöstä tehdään uusiutuvilla, lähialueilta hankituilla biopolttoaineilla. Kokonaiskustannuksiltaan edullisin lämmitysmuoto erottuu edukseen myös toimintavarmuudesta syntyvästä huolettomuudesta.

Haluatko tarjouksen helposta ja varmasta lämmitysmuodosta?

Pyydä tarjous kätevästi lomakkeella

Kaukolämmön tarjouspyyntö

Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Urakan tyyppi
Max. tiedoston koko: 128 MB.
Max. tiedoston koko: 128 MB.

Liity kaukolämpöön – kaukolämmön myynti

Ota yhteyttä lämpöasiakaspalveluumme:

020 520 04 (arkisin klo 8–16)
lampoasiakaspalvelu@kuopionenergia.fi

Haaveissa rakentaa omakotitalo?

Valitse huoleton ja nykyaikainen kaukolämmitys, Hiltulanlahden pientalorakentajille nyt 1000 euron liittymisalennus!

Saatavuus Kuopiossa

Kuopion Energian kaukolämpöverkko kattaa valtaosan kaupungin keskustasta ja ulottuu etelässä Hiltulanlahteen sekä pohjoisessa Sorsasaloon. Uudisrakennusalueilla kaukolämpöä on lähtökohtaisesti saatavilla, mutta asia kannattaa varmistaa. Myös vanhoilla asuinalueilla on mahdollista siirtyä kaukolämpöön, kun kiinteistö on kaukolämpöverkoston äärellä ja alueella on riittävästi liittymishalukkuutta kannattavan verkoston rakentamiseksi.

Kuopion kaupunkialueen lisäksi kaukolämpöä on saatavilla Riistaveden ja Vehmersalmen kyläkeskuksessa.

Uuden kiinteistön liittäminen kaukolämpöön

Liittyminen kaukolämpöön on erittäin edullista ja helppoa. Lataa avuksesi Pientalorakentajan opas. Seuraavan muistilistan mukaisesti toimimalla varmistat, että kaikki hoituu mallikkaasti:

1. Teetä LVI-suunnitelmat alan ammattilaisella. Kiinteistön tekniseen tilaan sijoitetaan kaukolämmön mittauslaitteet, lämmönjakokeskus, vesimittari ja sähköpääkeskus. Se on sopiva paikka myös ilmanvaihtokoneelle ja keskuspölynimurille.

2. Toimita asemapiirros, rakennuksen pohjapiirros ja lämmönjakokeskuksen kytkentäkaavio Kuopion Energialle sähköpostilla osoitteeseen lampoasiakaspalvelu (at) kuopionenergia.fi.

3. Laadimme lämpösopimuksen ja talojohtosuunnitelman saamiemme piirustusten perusteella. Sopimusta ja työaikatauluamme varten tarvitsemme lämmöntoimituksen arvioidun aloitusajan.

4. Allekirjoita lämpösopimus sähköisessä palvelussa.

5. Valitse LVI-urakoitsija ajoissa, koska vesi- ja viemärijohtojen talojohtoasennus tapahtuu rakennuksen perustusvaiheessa.

6. Pyydä meiltä kaukolämmön nousukulma kaukolämmön sisääntuontia varten ja asenna se sokkelin läpimenoksi perustusten muurausvaiheessa.

7. LVI-suunnittelijan tai -urakoitsijan tulee toimittaa meille lämpöjohtosuunnitelmat.

8. Hoida liittymismaksun ensimmäinen erä ennen talojohdon rakentamista.

9. Pyydä talojohdon rakentaminen. Johto rakennetaan yleensä vasta kun talon eristeet, ikkunat ja ovet on asennettu ja kuivatusvaiheen vuoksi lämmityksen tarve lähestyy.

10. Hoida liittymismaksun toinen erä ennen kaukolämmön käyttöönottoa.

11. Asenna toimittamamme reittiavainsäilö teknisen tilan ovenpieleen ennen kaukolämmön lopputarkastusta.

12. LVI-urakoitsija tilaa lämmön asennustarkastuksen ja käyttöönoton, kun lämmönjakokeskus ja lämmitysverkosto on asennettu.

13. Pyydä lämpölaitteiden lopputarkastus ennen kiinteistön lopputarkastusta.

 

Vanhan kiinteistön liittäminen kaukolämpöön

Öljylämmityksen vaihtaminen uusiutuvaan kaukolämpöön on helppoa, ja se on taloudellisesti sekä ympäristön kannalta kannattavaa. Seuraavan muistilistan mukaisesti toimimalla varmistat, että kaikki hoituu mallikkaasti:

1. Sovi kartoituskäynti Kuopion Energian kanssa. Voit sopia tapaamisesta kiinteistölläsi soittamalla tai lähettämällä sähköpostia lämpöasiakaspalveluun.

2. Toimita asemapiirros, rakennuksen pohjapiirros sekä tarvittavat haitta-ainekartoitukset Kuopion Energialle sähköpostilla osoitteeseen lampoasiakaspalvelu (at) kuopionenergia.f

3. Laadimme lämpösopimuksen ja talojohtosuunnitelman saamiemme piirustusten perusteella. Sopimusta ja työaikatauluamme varten tarvitsemme lämmöntoimituksen arvioidun aloitusajan. Sopimus lähetetään allekirjoitettavaksi.

4. Allekirjoita lämpösopimuksetsähköisessä järjestelmässä.

5. Ennen kaukolämpöliittymän rakentamista, huolehdi tulevan johtoreitin ja tarvittavien työtilojen raivaamisesta ulkona sekä sisällä rakennuksessa. Huolehdi myös öljysäiliöstä kaupungin ohjeistuksen mukaisesti

6. Maksa kaukolämmön liittymismaksu lämpösopimuksen ja kaukolämmön sopimusehtojen mukaisesti.

7. LVI-urakoitsija tilaa kaukolämmön käyttöönottotarkastuksen, kun lämmönjakokeskus on asennettu.

8. Pyydä lämpölaitteiden lopputarkastus ennen kiinteistön lopputarkastusta.