Yhteiskuntavastuu

Paikallisten palveluksessa

Kuopion Energia on vastuullinen palveluntarjoaja, työnantaja, yhteistyökumppani ja alueellinen vaikuttaja. Kaupungin omistamana yhtiönä paikallisuus on meille tärkeä arvo. Olemme ylpeitä varmistaessamme osaltamme toimivan infran ylläpidon alueellamme.

Yhteisöllistä energiaa

Paikallisuus korostuu toiminnassamme myös aluettamme työllistävänä vaikutuksena. Sen lisäksi, että yhtiömme työllistää noin 130 energia-alan ammattilaista, ohjaa kaupunki yhtiöstämme saatavia tuottoja muiden kunnallisten palveluiden ylläpitoon sekä työntekijöiden kuten esimerkiksi sairaanhoitajien työllistämiskuluihin.

Tuomme työpaikkoja ja hyvinvointia lähialueellemme myös ostamalla pääosan käyttämästämme biopolttoaineesta sekä turpeesta pohjoissavolaisilta toimijoilta.

Teemme oppilaitosten kanssa yhteistyötä tarjoamalla opiskelijoille harjoittelupaikkoja sekä opinnäytetyöprojekteja, joita hyödynnämme yhtiössämme muun muassa uusien toimintatapojen suunnittelussa. Monipuoliset liiketoimintomme tarjoavat mielenkiintoisia tilaisuuksia saada ensikosketus työelämään erityisesti toisen asteen opiskelijoille.

Huolehdimme henkilöstöstämme, ympäristöstämme sekä kumppaneistamme. Eettiset periaatteemme ja arvomme kuvaavat tapaamme toimia.

Sponsoriyhteistyössä arvot yhdistävät

Tuemme myös paikallista seuratoimintaa tekemällä sponsorointiyhteistyötä eri yhteisöjen kanssa edustus- ja junioritasolla. Valitsemme sponsorointikohteita, joiden toiminnassa vaalitaan samoja arvoja sekä yhteiskunnallisia ja liiketoiminnallisia tavoitteita kuin omassakin toiminnassamme. Sponsorointikohteemme edustavat pääasiassa urheilua ja kulttuuria.

Sponsorointiyhteistyön toteutamme vastavuoroisuuden periaatteella, jolloin yhteistyön tarkoituksena on saada yhtiöllemme markkinointitavoitteidemme mukaista näkyvyyttä. Pitkäaikaisia ja merkittäviä yhteistyökumppaneitamme ovat mm. KuPS, KalPa, Puijon Pesis sekä Kuopio Tanssii ja Soi.