Muuttajan ABC

Oletko muuttamassa tai jo muuttanut?

Kun muutat, tee sähkösopimus valitsemasi sähkönmyyjän kanssa mielellään kaksi viikkoa ennen muuttopäivää, jotta varmistat, että asunnossasi on sähköt jo muuttopäivänä. Kaukolämpösopimuksen saat siirrettyä talon uudelle omistajalle toimittamalla meille kauppakirjasta kopion.

Ilmoitathan meille muuttaessasi myös uudet laskutustietosi.

Muuttajan kaukolämpö – muista nämä!

Kaukolämmön liittymissopimuksen siirtäminen tapahtuu uudelle omistajalle kiinteistön kauppakirjalla.

Jos olet ostanut tai myynyt kaukolämmössä olevan pientalon, toimita meille kaupanteon jälkeen kopio kauppakirjasta asiakaspalvelun s-postiin ja ilmoita samalla vanhan sopimuksen katkaisemisesta tai uuden aloittamisesta. Muistathan ilmoittaa samalla uudet laskutustietosi.

Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä asiakaspalveluun:

020 520 01 (arkisin 8–16)
asiakaspalvelu@kuopionenergia.fi

Muuttajan sähkö – muista nämä!

Sähkösopimuksella liikkeelle

Saatuamme tiedon sopimuksesta sähkönmyyjältäsi suoritamme kytkennän arkisin klo 9–16. Sähkönsiirtosopimuksesta sinun ei tarvitse huolehtia erikseen, sillä sähkönmyyjä tekee tarvittavat muutokset puolestasi.

Sähköjen päällekytkennän vahvistus

Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse tai tekstiviestillä viimeistään muuttoa edeltävänä päivänä vahvistaaksemme sähköturvallisen kytkennän. Ennen sähköjen kytkentää sinun tehtäväsi on varmistaa, ettei huoneistossa ole sähkölaitteita päällä. Vain silloin kytkentä sujuu turvallisesti. Vahvistuksen tarvitsemme viimeistään klo 14 toivottuna kytkentäpäivänä.

Iltaisin ja viikonloppuisin veloitamme sähköjenkytkennästä palveluhinnastomme (linkki: https://www.kuopionenergia.fi/sahkoverkko/tietoa-sahkoverkostamme/sahkopalvelumaksut/) mukaisen maksun. Katkaisemme sähköt huoneistoista ilman erillistä ilmoitusta edellisen asukkaan sähkösopimuksen päätyttyä, mikäli huoneistoon ei ole tehty uutta sähkösopimusta.

Sähköliittymän siirto uudelle omistajalle

Kun myyt omakotitalon, paritalon tai muun rakennuksen, olemme apunasi sähköliittymän siirtämisessä rakennuksen uudelle omistajalle. Sähköliittymä on irtainta omaisuutta, eikä siirry uudelle omistajalle automaattisesti.

Helpoimmin siirto tehdään mainitsemalla muutoksesta kiinteistön kauppakirjassa tai tekemällä erillinen luovutussopimus. Liittymän siirtämiseksi toimita kauppakirjakopio tai luovutussopimus meille. Kauppakirjakopiossa tulee olla kaikki sivut, allekirjoitukset ja maininta liittymän siirrosta. Kauppasumman voit halutessasi yliviivata.

Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä asiakaspalveluun:

020 520 01 (arkisin 8–16)
asiakaspalvelu@kuopionenergia.fi