Taloyhtiön peruskorjaus tai sähköremontti

Taloyhtiön LVIS-saneerauksen yhteydessä sähköistykseen tehdään usein isojakin muutoksia. Nämä edellyttävät toimenpiteitä myös verkkoyhtiöltä. Siksi isännöitsijä on tärkeä kumppanimme, kun taloyhtiössä suoritetaan peruskorjausta tai muuta sähköremonttia.

Isännöitsijällä on paras tieto remontin kokonaisuudesta ja valituista urakoitsijoista, jotka tulee ilmoittaa myös meille. Remonttisuunnitelma on tärkeää olla tiedossamme jo päätöksentekovaiheesta alkaen, jotta mahdolliset sähköverkkoon tehtävät muutokset saadaan työn alle ajoissa. Ilman lupaa tehdystä mittarin poistosta/ siirrosta/ asennuksesta ja mittarin sähköttömäksi ottamisesta laskutetaan urakoitsijalta mittareiden asennusmaksut sekä mahdolliset selvitystyöstä ja tietojärjestelmiin tehdyistä tietojen korjauksista aiheutuneet kustannukset.

Usein asukkaat muuttavat remontin ajaksi pois ja tuolloin myös heidän sähkösopimuksensa päättyvät. Sopimukset tulee solmia uudelleen muutettaessa takaisin. Tästä isännöitsijän on erityisen tärkeää tiedottaa asukkaita, sillä remontin valmistuttua sähköt katkeavat asunnoista, joissa ei ole voimassaolevia sopimuksia.

Mittaroinnin yleisohjeet


Aloita tästä tunnistautumalla