Kuopion Energia ja Savon Voima selvittävät vetytalouden mahdollisuuksia Savo-Karjalan-alueella.

22.9.2021

Työssä arvioidaan teollisuuden käyttötarpeita ja kehityssuunnitelmia sekä alueen vetytalouden tuotantomahdollisuuksia. Tavoitteena on tunnistaa, miten energiayhtiöt voivat kytkeytyä osaksi vetytalouden arvoketjuja ja kehittää Suomen sekä Savo-Karjala-alueen päästötöntä energiatuotantoa.

Vaikka päästöttömän vedyn laaja-alainen hyödyntäminen ja teknologinen kehitys ovat vasta alussa, Kuopion Energia ja Savon Voima haluavat selvittää tulevaisuuden käyttötarpeita ja mahdollisuuksia. Työssä keskitytään alueen teollisten toimijoiden tarpeiden tunnistamiseen ja olemassa olevien kehityssuunnitelmien arvioimiseen energiayhtiöiden näkökulmasta.

  • On tärkeää kartoittaa alueemme tarpeita ja mahdollisuuksia hyvissä ajoin, jotta kykenemme parhaalla mahdollisella tavalla hyödyntämään vetytalouden avautuvia mahdollisuuksia, kertoo Kuopion Energian toimitusjohtaja Esa Lindholm.

Päästöttömän vedyn hyödyntäminen on globaalistikin vielä varhaisessa vaiheessa. Teknologian kehitys alalla on kuitenkin nopeaa, mikä tekee vedystä potentiaalisen ja kustannustehokkaan tulevaisuuden energiaratkaisun. Suomen Kestävän kasvun ja EU Green Dealin ohjelmissa vetytalous on keskeisessä asemassa ja siihen kohdistuu isoja odotuksia.

  • Yhtiönä ja keskeisenä yhteiskunnallisena toimijana haluamme tehdä kaikkemme päästöttömän energiajärjestelmän ja teollisuuden rakentamiseksi. Vihreä vety voi olla tärkeä osa alueemme energiataloutta tulevaisuudessa, sanoo Savon Voiman toimitusjohtaja Arto Sutinen.

Selvitystyö tehdään syksyn 2021 aikana yhteistyössä kestävän kehityksen liiketoimintaan keskittyneen Korkian kanssa.

Lue mediatiedote kokonaisuudessaan

 

Lisätietoja
Esa Lindholm, toimitusjohtaja, Kuopion Energia Oy
p. 040 709 7101, esa.lindholm@kuopionenergia.fi, www.kuopionenergia.fi

Arto Sutinen, toimitusjohtaja, Savon Voima Oyj
p. 044 703 3130, arto.sutinen@savonvoima.fi, www.savonvoima.fi

Eerik Klemetti, Senior Consultant, Korkia Consulting Oy
p. 050 591 6425, eerik.klemetti@korkia.fi www.korkia.fi

« Takaisin etusivulle

« Muut ajankohtaiset uutiset