Verkkopalvelumaksuihin ja kaukolämmön hintoihin korotuksia vuoden vaihteessa

25.11.2020

Kuopion Sähköverkko Oy:n verkkopalvelumaksut nousevat keskimäärin 5 % 1.1.2021 alkaen. Korotukset kohdistuvat yleissiirtotuotteessa perusmaksuun ja aikasiirto- ja tehosiirtotuotteissa tehomaksuun. Kerrostalossa asuvan korotus on keskimäärin 0,7 euroa kuukaudessa ja sähkölämmitteisessä omakotitalossa asuvan 1,7 euroa kuukaudessa.

Hintojen korotusten avulla mahdollistamme sähkömarkkinalain vaatiman kuuden tunnin toimitusvarmuustavoitteen saavuttamisen. Lisäksi investoimme sähköverkkoon seuraavan viiden vuoden aikana yhteensä 29 miljoonaa euroa. Isoimpina kohteina ovat Savilahden sähköaseman saneeraus ja etäluettavien mittareiden uusinta.

Myös sähköverkon liittymismaksuhinnasto uudistuu 1.12.2020. Uudet liittymismaksut löytyvät Kuopion Energian verkkosivuilta www.kuopionenergia.fi.

Kuopion Energia Oy:n lämpötuotteiden energia- ja perusmaksut nousevat Kuopion kaupunkialueen asiakkailla 5 % 1.1.2021 alkaen. Kaukolämmön hinnankorotuksen kokonaisvaikutus on pientaloissa 4–10 euroa/kuukausi ja kerros- ja rivitaloasunnoissa 3–4 euroa/kuukausi kohteen koosta ja energiankulutuksesta riippuen.

Energiamaksujen korotuksen perusteena ovat kohonneet polttoaineverot ja polttoaineiden yleinen hintatason nousu. Perusmaksujen korotuksen perusteena ovat lisääntyneet investointitarpeet kaukolämpöverkon ja tuotantolaitosten kehittämiseksi ja uudistamiseksi. Näiden toimenpiteiden avulla Kuopion Energia lisää uusiutuvan energian tuotantoa ja turvaa asiakkaiden luotettavan ja laadukkaan lämmönsaannin.

Riistavedellä lämmön energiamaksut nousevat 3,7 % ja Vehmersalmella 3,3 %. Perusmaksujen hinnastot pysyvät ennallaan. Korotusten perusteena ovat kohonneet lämmön hankintakustannukset.

« Takaisin etusivulle

« Muut ajankohtaiset uutiset