Kaukolämpöverkon ja sähköverkon ilmajohtojen kuntoa tutkitaan helikopterin avulla

18.3.2020

Kuopion Energian kaukolämpöverkkoa ja Kuopion Sähköverkon keskijänniteilmajohtoverkkoa tutkitaan lämpökameran ja helikopterin avulla Kuopion keskeisen kaupungin taajama-alueella ja haja-asutusalueella keskiviikosta torstaihin 29.−30.4. Kuvauslentoja tehdään sekä päivällä että auringonlaskun jälkeen. Kuvausten avulla saadaan kattava käsitys kaukolämpöverkon ja ilmajohtoverkkojen tämänhetkisestä kunnosta.

Ilmajohtoja kuvataan päivän ja alkuillan aikana. Tällöin helikopteri lentää noin 10 metriä ilmajohtoverkon yläpuolella ja etenee reilua kävelynopeutta. Kuvausten tavoitteena on löytää ilmajohtoverkoista mahdollisia alkavia vikoja, jotka näkyvät lämpökuvauksessa korostuneina lämpöhäviöinä. Työ on osa Kuopion Sähköverkko Oy:n jatkuvaa ennakoivaa kunnossapitoa, jolla pyritään takaamaan asiakkaillemme mahdollisimman häiriötön sähkönjakelu.

Kaukolämpöverkon kuvauslennot tehdään auringonlaskun jälkeen, jolloin maanpinta on tasalämpöinen ja liikennettä kaduilla on vähän. Helikopterin lentokorkeus on kuvausten aikana vähintään 300 metriä. Lämpökamerakuvien ja tietokoneanalyysien avulla tutkitaan maanpinnan lämpötilaeroja mahdollisten kaukolämpöverkon vauriokohtien paikantamiseksi. Tulosten ja ennakoivan kunnossapidon avulla varmistetaan Kuopion Energian kaukolämpöasiakkaiden häiriötön lämmönsaanti. Verkon kunto tarkastetaan 2-3 vuoden välein.

Pahoittelemme helikopterilentojen mahdollisesti aiheuttamaa ajoittaista meluhaittaa.

 

Lisätietoja
Kuopion Energia Oy, verkkopäällikkö Pekka Lång, p. 040 709 7632
Kuopion Sähköverkko Oy, kunnossapitoinsinööri Janne Kaukonen, p. 040 709 7506

« Takaisin etusivulle

« Muut ajankohtaiset uutiset