Savilahdessa tehdään kesän aikana haastavia voimajohtojärjestelyjä

6.6.2022

Kuopion Savilahdessa toteutetaan elo- ja syyskuun aikana voimajohtojärjestelyjä osana alueen kehittämishanketta. Poikkeuksellisen haastavat johtojärjestelyt saattavat aiheuttaa hetkellisiä häiriöitä sähkönsiirrossa.

Kuopion keskustan viereen nousevaa Savilahden aluetta kehitetään toimivaksi asumisen, opiskelun ja yrityselämän keskittymäksi. Sähköverkon käyttövarmuuden ylläpitämiseksi ja maankäytön tehostamiseksi kantaverkkoyhtiö Fingridin ja Kuopion Sähköverkko Oy:n vanhat 110 kilovoltin voimajohdot korvataan uusilla ja sijoitellaan alueella uudelleen. Kaupunkikuvallisesti merkittävälle alueelle rakennetaan kesän aikana toteutettavien johtojärjestelyjen yhteydessä myös näyttävä ”Viäntö”-niminen maisemapylväs.

Vanhojen voimajohtojen purkaminen ja uusien rakentaminen saattavat aiheuttaa lyhyitä käyttökeskeytyksiä alueen sähköverkkoon 11.8. – 9.9.2022. Käyttökeskeytykset pyritään toteuttamaan ilman merkittäviä vaikutuksia lähiympäristöön, mutta tilapäiset häiriöt ovat mahdollisia.

”Fingridille johtojärjestelyhanke on tärkeä, koska sen avulla tehostetaan Savilahden maankäyttöä ja varmistetaan kantaverkon korkea käyttövarmuus Kuopiossa. Voimajohtotöitä tehdään haastavissa oloissa, kun uutta verkkoa rakennetaan vanhan jännitteisen voimajohdon viereen. Ahdas kaupunkiympäristö tuo rakentamiseen omat lisähaasteensa, mutta työt pyritään toteuttamaan niin, etteivät ne aiheuttaisi häiriöitä sähkönsiirtoon”, toteaa voimajohtohankkeen projektipäällikkö Tommi Olsson Fingrid Oyj:stä.

Rakentamisella vaikutusta myös liikenteeseen

Voimajohtojen muutostyöt vaikuttavat tilapäisesti kaupungin katualueen liikennejärjestelyihin, mm. Savilahdentien ajokaistoja ja Iloharjunkatu joudutaan töiden aikana sulkemaan. Lisäksi Savilahden alueen jalankulku- ja pyöräilyväylille tulee kiertotiejärjestelyjä.

Muuttuvia liikennejärjestelyjä 6.6.2022-31.10.2022

Liikennejärjestelyjä elo-syyskuussa 2022.

 

Lisätiedot:

Tommi Olsson, projektipäällikkö, Fingrid Oyj, p. 040 483 5600

Eija Hartikainen, rakentamiskoordinaattori, Kuopion kaupunki / Kaupunkiympäristön palvelualue, p. 044 718 5721

Kari Väänänen, toimitusjohtaja, Kuopion Sähköverkko Oy, p. 040 709 7501

« Takaisin etusivulle

« Muut ajankohtaiset uutiset