Kuopion Energialle on myönnetty Hiilineutraali Pohjois-Savo -työn ”Mukana yhteisellä polulla” -tunnus

1.2.2021

Pohjois-Savon ELY-keskuksen koordinoima Hiilineutraali maakunta – Pohjois-Savo (HIMA) -hanke on alkanut myöntää Mukana yhteisellä polulla –tunnuksia. Kyseessä on yhteisötunnus organisaatioille, jotka ovat sitoutuneet yhteiseen ilmastotyöhön.

Pohjois-Savossa ollaan ensimmäisten maakuntien joukossa laatimassa ilmastotiekarttaa, jonka on määrä olla valmis keväällä 2021. Tiekartan valmistelussa ja toteutuksessa on mukana maakunnan eri toimijoita ja monipuolisia näkemyksiä. Ilmastotiekartan laajassa ja vaikutusvaltaisessa ohjausryhmässä on yli 30 henkilöä, mukana on myös Kuopion Energian edustaja. Syksyn 2020 ja alkuvuoden 2021 aikana järjestettäviin avoimiin ilmastotyöpajoihin osallistui yhteensä yli 300 henkilöä 60 organisaatiosta.

Energia-alalla on keskeinen rooli ilmastokysymyksissä. Kuopion Energia on kirkkaasti mukana alan kehityksessä tuoden meille Pohjois-Savoon ja Kuopioon kiinnostavia innovaatiota. Erityisen mielekästä on seurata Kuopiossa Savilahden alueella tapahtuvaa kehitystä. Viime vuonna alueella käynnistettiin kaukojäähdytyslaitoksen tuotanto, jossa hyödynnetään Kallaveteen varastoitunutta kylmää vettä lähialueen kiinteistöjen viilentämiseen ympäristöystävällisesti. Tällaiset investoinnit edistävät alueemme ilmastotyötä erittäin konkreettisesti.

– Hiilineutraali maakunta -hankkeen projektityöntekijä Saara Hanhela

Mukana yhteisellä polulla -tunnus pohjautuu Hiilineutraali Pohjois-Savo -työn uuteen ilmeeseen, jolla tuodaan esille maakunnan ilmastotekoja ja -tekijöitä. Yhteisötunnuksen saaja voi hyödyntää tunnusta omassa viestinnässään ja näin kertoa olevansa osa Pohjois-Savon ilmastotiimiä!

Lue Kuopion Energian esittelyteksti Hiilineutraali Pohjois-Savo -verkkosivuilta.

Lisätietoja

Esa Lindholm
Toimitusjohtaja, Kuopion Energia
esa.lindholm(at)kuopionenergia.fi

Saara Hanhela
Hiilineutraali maakunta – Pohjois-Savo -hanke
saara.hanhela(at)ely-keskus.fi

Tapio Kettunen
Ilmastoasiantuntija, Pohjois-Savon ELY-keskus
tapio.kettunen(at)ely-keskus.fi

« Takaisin etusivulle

« Muut ajankohtaiset uutiset