Kaukolämmön hintoihin pieniä korotuksia vuoden vaihteessa

30.11.2021

Kuopion Energian lämpötuotteiden perusmaksut nousevat 10 % 1.1.2022 alkaen. Korotuksen kokonaisvaikutus vuotuiseen kaukolämpölaskuun on keskimäärin 2,4 %. Pientaloissa korotuksen kokonaisvaikutus on rakennuksen koosta ja valitusta lämpötuotteesta riippuen 23–68 euroa vuodessa. Rivitalokohteissa kustannusvaikutus on n. 24 euroa vuodessa asuntoa kohden ja isoissa kerrostalokohteissa n. 12 euroa vuodessa asuntoa kohden. Energiamaksu säilyy ennallaan.

Korotuksen perusteena ovat kohonneet lämmönhankintakustannukset (polttoaineet, päästöoikeudet ja verot) sekä lisääntyneet investointitarpeet kaukolämpöverkon ja tuotantolaitosten kehittämiseksi ja uudistamiseksi. Toimenpiteiden avulla Kuopion Energia lisää uusiutuvan energian tuotantoa ja turvaa asiakkaiden luotettavan ja laadukkaan lämmönsaannin.

Lämmönhankinnan kustannusvastaavuuden parantamiseksi korotus kohdistetaan pelkästään perusmaksuihin.

 

Riistaveden ja Vehmersalmen hinnat

Riistaveden alueverkon osalta lämmön energiamaksut nousevat 4,8 % ja perusmaksut 8,6 %. Muutoksen kokonaisvaikutus vuotuiseen kaukolämpölaskuun on keskimäärin 5,4 %. Rivi- ja kerrostalokohteissa lämmityskustannusten nousu asuntoa kohden on 34–49 euroa vuodessa. Pientaloille nousu on noin 80–100 euroa vuodessa talon koosta ja lämmön kulutuksesta riippuen.

Vehmersalmen alueverkossa olevien kaukolämmitysasiakkaiden energiamaksut nousevat 3,8 % ja perusmaksut 9,4 %. Muutoksen kokonaisvaikutus vuotuiseen kaukolämpölaskuun on keskimäärin 4,6 %. Rivi- ja kerrostalokohteissa lämmityskustannusten nousu asuntoa kohden on 32–46 euroa vuodessa. Pientaloilla nousu on noin 80–100 euroa vuodessa talon koosta ja lämmön kulutuksesta riippuen.

Alueverkkojen hintojen korotuksen perusteena ovat kohonneet lämmön hankintakustannukset.

 

Sopimusehdot päivittyvät

1.1.2022 otetaan käyttöön kaukolämmön päivitetyt sopimusehdot. Ehdoissa ei ole asiakkaan asemaa heikentäviä muutoksia.
Päivitetyt ehdot sekä hinnastot löydät täältä.

Lisätietoja

Reima Lassila, kaukolämpöjohtaja, Kuopion Energia Oy, p. 040 709 7601

Teemu Tirkkonen, myyntipäällikkö, Kuopion Energia Oy, p. 040 709 7622

 

« Takaisin etusivulle

« Muut ajankohtaiset uutiset