Ilmattaren sähkösopimusasiakkaat siirtyvät Väreelle

16.3.2023

Energiapalveluyhtiö Väre Oy ja uusiutuvaan energiaan erikoistunut Ilmatar Energy Oy ovat solmineet sopimuksen, jonka myötä Ilmattaren sähkösopimusasiakkaat siirtyvät Väreelle 1.5.2023 alkaen. Ilmatar Energy luopuu sähkön vähittäismyynnistä ja keskittyy kehittämään, rakentamaan sekä omistamaan tuulivoima- ja aurinkopuistoja.

Sopimuksen myötä Väreen asiakkaiksi siirtyy noin 30 000 Ilmattaren kuluttaja- ja yritysasiakasta. Siirto ei vaikuta Ilmattaren asiakkaiden sähkösopimuksiin ja sopimusehtoihin, vaan ne siirtyvät hintoineen ja voimassaoloaikoineen Väreelle ja säilyvät entisellään. Asiakkaan ei tarvitse sopimusten siirron osalta tehdä itse mitään.

Energiapalveluyhtiö Väre Oy ja uusiutuvaan energiaan erikoistunut Ilmatar Energy Oy ovat solmineet sopimuksen, jonka mukaan Ilmatar Energyn sähkösopimusasiakkaat siirtyvät Väreelle 1.5.2023 alkaen. Väreen toimitusjohtajan Juha Keski-Karhun mukaan Väre on aktiivisesti hakenut strategisia kasvumahdollisuuksia energiamarkkinoilta ja sopimus Ilmatar Energy Oy:n kanssa on osa yhtiön kasvukehitystä.

– Jaamme Ilmattaren kanssa näkemyksen siitä, että Suomen energiantuotannon ja -käytön tulevaisuus on vahvasti uusiutuvan, päästöttömän sähkön varassa. Kehitys vaatii sekä sähköntuotannon, että sen kulutustottumusten uudistamista, Juha Keski-Karhu kuvailee sopimuksen taustoja.

– Sopimus Väreen ja Ilmattaren välillä on luonteva askel kehityksessä, jossa toimijat erikoistuvat arvoketjun eri osiin. Väre vahvistaa asemaansa suomalaisen sähkön vähittäismarkkinan uudistajana ja edelläkävijänä. Väreelle tämä on merkittävä askel matkalla Suomen arvostetuimmaksi energiapalveluiden tarjoajaksi, hän jatkaa.

Ilmatar Energylle päätös on vahvaan kasvustrategiaan perustuva, jolloin liiketoiminnan fokus siirtyy yhä vahvemmin tuuli- ja aurinkovoiman sekä sähkövarastojen kehittämiseen, rakentamiseen ja omistamiseen Pohjoismaissa.

– Uudessa strategiassamme keskitymme entistäkin vahvemmin uusiutuvan energian investointeihin Pohjoismaissa. Siirrämme sähkösopimusasiakkaamme Väreelle hyvillä mielin, sillä tiedämme heidän saavan tuottamaamme uusiutuvaa energiaa hyvin palvelevalta myyjältä jatkossakin, Ilmattaren sähköntuotannosta ja sähkökaupasta vastaava johtaja Rami Rajala näkee.

Uusiutuvan energian fiksu hyödyntäminen Väreen fokuksessa

Uusiutuvan energian – erityisesti tuulivoiman – kapasiteetti kasvoi Suomessa viime vuonna runsaasti ja tuulivoimaloita pystytetään nopealla tahdilla myös tänä vuonna. Tuulivoimatuotanto onkin tällä hetkellä Euroopassa halvin sähköntuotantomuoto elinkaarikustannuksiltaan. Uusiutuvan energian markkinat ovat kiinnostavat myös sähkönmyyntiyhtiön näkökulmasta.

– Tuulivoiman ja myös aurinkoenergian kasvu tarkoittaa mahdollisuutta käyttää uusiutuvaa energiaa, ja se toisaalta edellyttää aktiivisempaa roolia sähkön kuluttajalta. Fiksummalla sähkönkäytöllä saa tuulivoimasta irti kaiken mahdollisen eli myös mahdollisimman edullista sähköä. Kun yhä suurempi osa asiakkaista käyttää sähköä fiksummin, sähkön hinta halpenee ja hintavaihtelut tasaantuvat, Juha Keski-Karhu korostaa.

– Toivotamme Ilmattaren sähkösopimusasiakkaat tervetulleeksi Väreelle ja tarjoamme heille Suomen parhaimman energiasovelluksen, joka on erinomainen työkalu oman sähkönkäytön haltuunottoon ja sitä kautta sähkön säästämiseen. Pidämme jatkossakin huolta siitä, että heidän sähkönsä on suomalaista tuulisähköä, ja siten täysin päästötöntä, Keski-Karhu jatkaa.

Väreen ja Ilmatar Energyn välinen sopimus ei koske yhtiöiden henkilökuntaa – Ilmattarelta ei siirry henkilökuntaa Väreelle. Kaupan hintaa ei julkisteta.

Kyseessä oleva sopimusten siirtyminen on merkittävä järjestely toimialalla, minkä vuoksi se vaatii vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.

Lue lisää: https://vare.fi/ilmatar

Lisätietoja:

Väre Oy, Juha Keski-Karhu, toimitusjohtaja, p. +358 447 237 150
Ilmatar Energy Oy, Rami Rajala, Director, Generation & Assets, p. +358 44 078 2799

VÄRE OY
Väre on kotimainen, uuden ajan energiapalveluyhtiö ja yksi maamme suurimmista sähkön myyjistä. Tavoitteenamme on olla edelläkävijä kokonaisvaltaisten energiapalvelujen ja uusien energiaratkaisujen kumppanina. Toimintamme vahvuuksia ovat vastuullisuus sekä asiakaslähtöisten palveluiden nopea ja kustannustehokas kehittäminen. Tarjontamme kattaa palveluja, joilla energiakustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä voidaan mitattavasti vähentää. Väreen Väppi-palvelu on markkinoiden arvostetuin energiasovellus, joka on kehitetty auttamaan asiakkaitamme saavuttamaan merkittäviä säästöjä omaan sähkönkulutukseen. 

Olemme sähköyhtiö, joka pyrkii myymään mahdollisimman vähän sähköä. www.vare.fi

ILMATAR ENERGY
Ilmatar on Suomessa vuonna 2011 perustettu, pelkästään uusiutuvaan energiaan keskittyvä pohjoismainen energiayhtiö ja itsenäinen sähköntuottaja. Ilmatar Energyn liiketoiminta-alueita ovat uusiutuvan energian kehittäminen, rakentaminen ja ylläpito. Ilmatar omistaa hankkeensa niiden jopa 40-vuotisen elinkaaren ajan. Ilmattaren eri vaiheissa olevien maatuuli-, merituuli- ja aurinkovoimahankkeiden yhteenlaskettu nimellisteho Pohjoismaissa on 20 GW. Ilmattarella on toimistot Helsingissä, Malmössa, Maarianhaminassa, Tampereella ja Oulussa.

« Takaisin etusivulle

« Muut ajankohtaiset uutiset