Kuopion Energia

 
Pikalinkit

Sen tuntee suuntana tulevaisuuteen

Sähkön ja lämmön käyttötavat arjessa kehittyvät jatkuvasti. Kummankaan tarve ei ole varsinaisesti vähenemässä ja pyrimmekin tarjoamaan asiakkaillemme ratkaisuja, joilla tuotetun energian pystyy hyödyntämään mahdollisimman tehokkaasti ja ekologisesti.

Seuraamme aktiivisesti sekä energia-alan että asiakastarpeiden kehittymistä ja pyrimme omilla toimillamme tarjoamaan erinomaiset puitteet uusien tekniikoiden hyödyntämiseen.

sentuntee_kuopion_energia_kaukolampo_lammin_bioenergia_luontoystavallinen_energia_talvi_lumi_89-1Kaukojäähdytys

Kaukojäähdytys on tuotantolaitoksessa tuotetun jäähdytetyn veden jakelua putkiston välityksellä useisiin rakennuksiin ilmastoinnin jäähdytykseen. 

Kaukojäähdytys toimii kuin kaukolämpö, mutta toisinpäin.Siinä siirretään asiakkaiden ylimääräinen lämpö energiayrityksen kaukojäähdytysveteen. Lämpöä syntyy auringon ja ihmisten lisäksi myös koneista ja sähkölaitteista.

Kaukojäähdytyksen edut ovat sen kilpailukykyisessä hinnassa, vaivattomuudessa ja luotettavuudessa. Se on myös ympäristöystävällisempi vaihtoehto rakennuskohtaiselle jäähdytykselle. 

Ensimmäiseksi Kuopion Energia toteuttaa kaukojäähdytyksen Puijon sairaalaan. Harjulan sairaalan tontin takaosalle sijoittuvan kaukojäähdytyksen tuotantolaitoksen suunnittelu alkoi keväällä 2017. Tuotantokäytössä laitoksen on arvioitu olevan kesällä 2019.

Sairaalan ja koko Savilahden alueella kaukojäähdytyksen tuotantoon on tarkoitus hyödyntää Neulalahden syvänteistä otettua kylmää Kallavettä.

savukaasupesuri2Savukaasupesurimme tekee tuotannosta aidosti vihreämpää

Haapaniemi 2 -laitoksemme savukaasupesurin avulla poistamme tuotantoprosessissa syntyvistä savukaasuista rikkiä ja hiukkasia. Pesuri on varustettu lämmöntalteenotolla, jolloin savukaasuissa oleva hukkaenergia saadaan hyödynnettyä kaukolämmöksi.

Lämmöntalteenotto lisää kaukolämpötehoa jopa 50 MW ja säästää polttoainetta
noin 200 000 MWh vuodessa.

Lue lisää tuotannostamme

sentuntee_kuopion_energia_tekniikka_alyverkko_sahkoverkko_sahko_lammitys2Optimointi on älykästä energiankäyttöä

Älykkään sähköverkon avulla sähkön kulutusta pystytään ohjaamaan ja se antaa kuluttajille myös entistä tarkempaa tietoa sähkön käytöstä.

Väpillä voit seurata energiankulutustasi ja pysyä ajan tasalla. Asiakkaanamme näet sähkönkäyttösi tunti-, vuorokausi-, viikko-, kuukausi- tai vuositasolla ja voit verrata sähkönkäyttöäsi aikaisempiin vuosiin.

 

Tutustu Väppiin

 

 

 

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista