Kuopion Energia

 
Pikalinkit

Sopimusten vertailu

Sähkösopimuksia kannattaa aina vertailla uutta sopimusta solmiessa.

sentuntee_kuopion_energia_mobiili_nokkela_sahko_tabletti_ipad_40-1

Hinta

Vertailemalla eri sähkötuotteita voit saada usein säästöjä kustannuksiisi. Sähkösopimuksen pituus vaikuttaa monesti hintaan ja voit hankkia sähköä, jonka alkuperä on juuri sinulle sopiva.

On tärkeää muistaa vertailla samanpituisia ja samantyyppisiä sähkösopimuksia keskenään.

Kilowattituntien vertailu voi olla hämmentävää ja sen vuoksi me esitämme sivuillamme myös kulutusarvioihin perustuvia kuukausihintoja – toivomme, että ne selkeyttävät osaltaan hinnoitteluamme.

Kotitalouden sähkön kokonaishinta koostuu sähköenergian hinnasta, sähkön siirrosta, sähköverosta ja arvonlisäverosta. Sähköenergiaa ostaessasi et voi valita sähkön siirrosta vastaavaa tahoa – se määräytyy automaattisesti sen mukaan, minkä yhtiön sähköverkon alueella kiinteistösi sijaitsee.

Vaikka sähköenergian myyntihinta on määräaikaisissa tuotteissa kiinteä koko sopimuskauden ajan, ovat muutokset sähkön siirtohinnoissa silti mahdollisia. Sähkön siirtohinnat ovat kaikilla verkkoyhtiöillä voimassa toistaiseksi. Hintojen muuttuessa verkkoyhtiö ilmoittaa muutoksesta etukäteen.

Mistä sähkön hinta muodostuu?

 

sentuntee_kuopion_energia_kilpailutus_sahkosopimus_maara_aikainen_kiintea

Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sopimus?

Jos haluat varmistaa vakaan hinnan pidemmäksi aikaa, kannattaa sinun valita määräaikainen sähkösopimus. Tällöin saat sähkösi vuodeksi tai kahdeksi sopimushetken hintaan. Tämä helpottaa arjessa sähkökustannusten arvioimista, kun sähkölaskun hinta on kytköksissä vain omaan kulutukseen eikä esim. mahdollisiin hintavaihteluihin.

Määräaikaisuutta ei tarvitse ajatuksena säikähtää, sillä esimerkiksi muuton yhteydessä sopimusta voidaan tarvittaessa muuttaa asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Katkeaako määräaikainen sopimus, jos sitä ei muista uusia?

Lähetämme hyvissä ajoin ennen jakson päättymistä tietoa uuden jakson hinnoista. Ellet halua tehdä uutta määräaikaista sopimusta, se jatkuu normaalina toistaiseksi voimassaolevana sopimuksena julkisen hinnaston mukaisesti.

Jos muutat kiinteähintaisen jakson aikana, sovimme sopimuksen siirtymisestä uuteen osoitteeseen.

Miten uusin määräaikaisen sopimukseni?

Voit uusia määräaikaisen sopimuksesi helposti. Sen tekemiseksi tarvitset tarjouksessa lähetetyn tilauskoodin ja asiakaspalvelumme avustaa mielellään.

Koska sopimuksen voi irtisanoa?

Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen voit irtisanoa kahden viikon irtisanomisajalla. Määräaikaisen sopimuksen irtisanominen onnistuu määräajan päätyttyä.

 

sentuntee_kuopion_energia_luonnonystavallinen_bioenergia_mustikat_39-1

Vastuullisuus

Sähkösopimusta valittaessa ei kannata tuijottaa pelkästään hintaa, vaan huomioida myös sähkön myyjän maine, palvelut, ympäristöarvot ja yhteiskuntavastuullisuus.

Valintavaiheessa voi kiinnittää huomiota esimerkiksi sähkön tuotantotapaan, kotimaisen työn lisäämiseen ja alueellisen hyvinvoinnin tukemiseen. Tutustu siis erilaisiin tuotteisiimme, kuten tuulivoimalla ja puupolttoaineilla tuotettuun sähköön. Tutustu myös tuntihintaan sidottuun sähkötuotteeseemme, jolla voit säästät rahaa, kun käytät sähköä halvempina tunteina.

Yhä useammalle valveutuneelle kuluttajalle sähkön ekologisuus, paikallisuus ja uusiutuvien polttoaineiden käyttö ovat tärkeitä valintaperusteita.

Voinko vaikuttaa sähköni alkuperään?

Jos haluat uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä, tutustuthan Tuulisähköön ja Puusähköön tuotevalikoimassamme. Valitsemalla omiin tarpeisiisi parhaiten soveltuvan sähkösopimuksen, voit vaikuttaa sähkön alkuperään.

Tutustu tuotantoomme

 
 

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista