Kuopion Energia

 
Pikalinkit

Rakennamme sähköverkkoa

Tällä sivustolla tiedotamme sähköverkon rakentamiskohteista. Investointimme painottuvat tulevina vuosina sähköverkon laajentamiseen kaupungin kasvun mukana sekä toimitusvarmuuden parantamiseen kaapeloimalla asemakaava-alueilla keski- ja pienjänniteverkkoa.

 

Meneillään olevat työmaat

Kohde 1: Heinjoki
Lapinmäentien varrella kaapeloidaan keskijänniteverkkoa noin kolmen kilometrin matkalla. Työhön liittyy myös kahden puistomuuntamon rakentaminen ja pienjänniteverkon kaapelointeja. Työalue ulottuu Vitostien varresta Mäenpääntielle asti. Töiden arvioitu valmistumisaika on toukokuun loppuun mennessä.

Kohde 2: Neulamäki
Volttikadun alueella kaapelointityöt ovat valmistuneet vuoden 2017 puolella. Työalueella tehdään vielä purkutöitä.

Kohde 3: Julkula-Rypysuo
Julkulan alueella kaapelointityöt ovat valmistuneet. Työalueella tehdään vielä purkutöitä.

Kohde 4: Kettulanlahti
Pihlajaharjuntien ja Kallantien varrella kaapeloidaan vanhaa ilmajohtoverkkoa ja rakennetaan yksi uusi puistomuuntamo.  Työt valmistuvat kesäkuun loppuun mennessä.

Kohde 5: Kuivinniemi
Kaapeloidaan Kuivinniementien varressa olevat ilmajohdot ja rakennetaan puistomuuntamo. Työt valmistuvat heinäkuun loppuun mennessä.

  

Tulevat työmaat

Kohde 1: Niirala
Kaapeloidaan nykyiset pienjänniteilmajohtoverkot. Työalue koskee Huuhankatua, Raivaajantietä, Kalliokatua, Kehäkatua, Omakotitietä, Keihäskatua ja Ruotsinkatua. Ruotsinkadun osuus tehdään kaupungin saneerauksen yhteydessä. Suunnittelijat ovat kevään aikana yhteydessä asiakkaisiin, joiden tonteilla joudutaan kaivamaan. Työt aloitetaan alkukesästä ja ne valmistuvat syksyyn mennessä.

Kohde 2: Saarijärvi-Inkilänmäki
Kaapeloidaan  vanhaa keskijänniteilmajohtoa sekä uusitaan maakaapeleita ja muuntamoita. Työalue koskee Lataajanpolkua, Saarijärventietä, Rastaantietä, Pyynpolkua sekä Saarijärven ja Inkilänmäen yhdistävää puistoväylää. Työt toteutetaan kesän aikana.

Kohde 3: Kelloniemi
Kaapeloidaan Kellotarhantien ilmajohdot osittain sekä rakennetaan uusi puistomuuntamo. Samalla asennetaan keskijännitevesistökaapeliyhteys Kettulanlahteen.

Kohde 4: Kettulanlahti
Kaapeloidaan Päivärannantien varren väliselle osuudelle pienjänniteilmajohdot. Työalue on Peuranpolun ja Kettulanlahdentien välisellä osuudella.

Kohde 5: Itkonniemi
Kaapeloidaan nykyiset pienjänniteilmajohtoverkot. Työalue koskee Virtasalmenkatua, Sandelsinkatua ja Karhonkatua. Suunnittelijat ottavat kevään-kesän aikana yhteyttä asiakkaisiin, joiden tonteilla joudutaan kaivamaan. Työ aloitetaan heinä-elokuussa ja se valmistuu loppusyksyyn mennessä.

Kohde 6: Männistö
Kaapeloidaan nykyiset keskijänniteilmajohdot. Työalueeseen kuuluu Telkkistentie ja Kiveläntien pohjoisosa.

Kohde 7: Neulamäki
Neulamäessä uusitaan keskijännitettä, jossa kaapeloidaan keskijännitejohtoa noin 750 m. Kaivutyö tapahtuu pääasiassa metsässä. Kaapelointi alkaa Juontotien loppupäästä ja päättyy Mahlatien päähän.

Välikönkujalla kaapeloidaan keskijänniteilmajohdot ja rakennetaan puistomuuntamo.

 

 

 

Laadukas sähkönjakelu

Sähkön laatu muodostuu toimitusvarmuudesta ja jännitteen laadusta. Kuopiossa hyvän toimitusvarmuuden perustekijöitä ovat sähköverkon kaapelointi ja riittävät varayhteydet. Kehitämme jatkuvasti verkon käyttövarmuutta sekä valmiuttamme häiriötilanteita varten.

Vuosien 2010-2015 Kuopiossa koettujen sähköhäiriöiden yhteispituus asiakasta kohden oli kesikämääräisesti vain n. 20 minuuttia, mikä on selvästi alle valtakunnan keskiarvon.

Kilpailukykyiset tuotteet

Tehokkaalla toiminnalla ja hyvällä kaupunkiverkko-osaamisella olemme pystyneet pitämään sähkönjakelun hinnat kilpailukykyisenä. Tavoitteenamme on olla valtakunnan keskimääräisiä hintoja alempana.

Kaikkien sähkönmyyjien palveluksessa

Kuopion Sähköverkko Oy toimii verkkoalueensa sähkönsiirtäjänä syrjimättömästi ja palvelee tasapuolisesti kaikkia sähkönmyyjiä.

Sähköverkonhaltijan syrjimättömyyden varmentaminen
Toimenpideohjelma
Vuosiraportti 2017-2018

Anna palautetta toiminnastamme

Kehitämme jatkuvasti toimintatapojamme ja sähköverkkoa,
siksi toivomme palautetta teiltä. Parhaiten olette yhteydessä meihin palautepalvelumme kautta.

Sähköverkon yhteystiedot

Kuopion Sähköverkko Oy
Haapaniementie 30
70100 KUOPIO

Tekninen asiakaspalvelu
sahkoliittyma@kuopionenergia.fi
Puhelin 020 520 03

Kaapelinäytöt
Puhelin 040 709 7548
Palvelemme ma-to 9.00-15.30
pe 9.00-13.00

perjantaina 13.00-16.00 puhelin 020 520 01

Kaivuohje

KSVOY_logo_600x400_iso

 
 

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, Kuopion Energian sivustolla käytetään evästeitä.
Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja