Kuopion Energia

 
Pikalinkit

Sähköverkko mahdollistaa myös autoilun

Sähköauton sujuva käyttö edellyttää sekä kotona että julkisilla pisteillä tapahtuvaa latausta. Autot ovat merkittävän osan ajasta pysäköityinä, jolloin niitä kannattaa lähtökohtaisesti aina ladata.

Otollisimmat ajankohdat auton lataamiseen ovat luonnollisesti yöllä kotona ja päiväaikana työpaikan tai parkkitalon latauspisteessä. Näiden lisäksi tarvitaan sähköautoilun toimintasäteen varmistamiseksi pikalatauspisteitä, joissa akut saadaan täyteen nopeasti, parhaimmillaan kahvitauon aikana.

Kattava sähköverkko mahdollistaa auton lataamisen

Kuopion Energialla on sähköisen liikenteen latausasemat Pitkälahdessa, Kuopion Toriparkissa ja Kuopion Energian toimitalon parkkipaikalla.

Pitkälahden latausasema on yksi vilkkaimpia liikenneasemia Suomessa. Sieltä löytyy sekä pika- että keskinopea latauspiste. Latausaseman sijoitus on suunniteltu yhteistyössä Osuuskauppa PeeÄssän kanssa ABC-aseman tontille.

Toinen Kuopin Energian latauspiste löytyy aivan Kuopion keskustasta, Kuopion Toriparkin K1-kerroksesta. Toriparkissa on kolme keskinopeaa latauspistettä, jotka mahdollistavat kuuden sähköauton yhtäaikaisen latauksen. Toriparkin latauspiste on osa Charge & Drive -latausverkostoa.

Kolmas latauspiste sijaitsee Kuopion Energian toimitalon parkkipaikalla osoitteessa Haapaniementie 30.

Kuopion Energian latauspisteet ovat Enston valmistamia ja ne ovat yhteensopivia eri automerkkien latauspistokkeiden kanssa. Latausasemien sähkö tuotetaan Haapaniemen voimalaitoksella uusiutuvilla polttoaineilla.

Sähköautojen lataaminen on mahdollista rekisteröitymällä latauspisteen asiakkaaksi ABC-Pitkälahden kassalla tai Kuopion Energian asiakaspalvelussa. Rekisteröitymisen yhteydessä asiakkaalle luovutetaan avainkortti latausaseman käyttöön. Toriparkissa lataaminen ei tällä hetkellä vaadi tunnistautumista.

Kuopion Energia tarjoaa latausasemillaan sähköautoille ilmaisen latauksen vuoden 2018 loppuun saakka. Sen jälkeen lataaminen muuttuu maksulliseksi.

sentuntee_kuopion_energia_sahkoauto_pitkalahti_sahkoauton_lataus_latauspiste_134-1

Julkinen latauspisteverkosto kasvaa

Sahkoinenliikenne.fi sivusto ylläpitää tietoa latauspisteistä. Kartasta löydät kaikki Suomen julkiset, tällä hetkellä käytössä olevat, sähköautojen latausasemat.

Osalla asemista on useita latauspisteitä, osalla vain yksi.

Katso latauspisteet kartalla

Ampera

Oletko ostamassa sähköautoa?

Tämä opas tarjoaa kuluttajille ohjeita koskien sähköautoilua, sähköauton ja kotilatauspisteen hankkimista. Sähköauto tulisi valita käyttötarkoituksen mukaan.

Opas auttaa kuluttajaa myös lisätiedon hankkimisessa.

Avaa opas

 

latauspistoke

Latauspisteet taloyhtiöissä

Motiva on laatinut Kiinteistöjen latauspisteet kuntoon -oppaan. Sen tarkoituksena on helpottaa latauspisteiden toteuttamista olemassa olevissa yksityisissä kiinteistöissä.

Oppaasta saa perustietoa sekä ladattavista autoista että erilaisista latauspisteistä.

Avaa opas

 
 

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista