Kuopion Energia

 
Pikalinkit

Sähköverkko mahdollistaa myös autoilun

Sähköauton sujuva käyttö edellyttää sekä kotona että julkisilla pisteillä tapahtuvaa latausta. Autot ovat merkittävän osan ajasta pysäköityinä, jolloin niitä kannattaa lähtökohtaisesti aina ladata.

Otollisimmat ajankohdat auton lataamiseen ovat luonnollisesti yöllä kotona ja päiväaikana työpaikan tai parkkitalon latauspisteessä. Näiden lisäksi tarvitaan sähköautoilun toimintasäteen varmistamiseksi pikalatauspisteitä, joissa akut saadaan täyteen nopeasti, parhaimmillaan kahvitauon aikana.

Kuopion Energian sähköisen liikenteen palvelut siirtyivät 1.1.2019 alkaen Väre Oy:lle. Väre on Kuopion Energian, Savon Voiman, Jyväskylän Energian sekä Lappeenrannan Energian perustama uusi energiapalveluyhtiö.

Kuopion Energian latauspisteet Toriparkissa ja Pitkälahden ABC liikenneaseman yhteydessä ovat vaihtuneet kevään aikana VÄRE-latauspisteiksi. Latauspisteet on kytketty Charge & Drive -verkostoon ja ne ovat  maksullisia. Lue lisää Väreen sähköisen liikenteen palveluista.

Myös Kuopion Energian toimitalon pihassa oleva latauspiste on kytketty Charge & Drive -verkostoon
ja se säilyy toistaiseksi maksuttomana.

Muutos näkyy asiakkaillemme latauspisteiden ilmeen päivityksenä. Myös laitteiden käytettävyyteen tulee muutoksia. Jatkossa lataaminen edellyttää Väreen tai jonkin muun operaattorin Charge & Drive asiakkuutta. Voit rekisteröityä Väreen latausasiakkaaksi lataamalla sovelluskaupasta VÄRE -latausapplikaation ja rekisteröitymällä sen käyttäjäksi. Sähköauton lataaminen latauspisteillä tapahtuu jatkossa applikaation tai applikaation kautta tilattavan RFID-avaimen avulla. Latauspisteet toimivat myös tekstiviestillä. Tarkemmat ohjeet lataamiseen löytävät latauspisteisteisiin teipatuista ohjeista.

Sähköiseen liikenteeseen liittyvissä asioissa tavoitat Väreen asiakaspalvelun sähköpostilla osoitteesta liikkumisenpalvelut@vare.fi.

HUOM! Pitkälahden Delta -pikalatausasemassa on tällä hetkellä yhteensopivuusongelma Tesla model3 -sähköauton kanssa. Ongelmasta johtuen lataus ei toimi tällä hetkellä. Odotamme laitevalmistajalta ohjelmistopäivitystä latauslaitteeseen.

sentuntee_kuopion_energia_sahkoauto_pitkalahti_sahkoauton_lataus_latauspiste_134-1Julkinen latauspisteverkosto kasvaa

Sahkoinenliikenne.fi sivusto ylläpitää tietoa latauspisteistä. Kartasta löydät kaikki Suomen julkiset, tällä hetkellä käytössä olevat, sähköautojen latausasemat.

Julkinen latauspisteverkosto

Ampera

Oletko ostamassa sähköautoa?

Tämä opas tarjoaa kuluttajille ohjeita koskien sähköautoilua, sähköauton ja kotilatauspisteen hankkimista. Sähköauto tulisi valita käyttötarkoituksen mukaan.

Avaa opas

 

latauspistoke

Latauspisteet taloyhtiöissä

Motiva on laatinut Kiinteistöjen latauspisteet kuntoon -oppaan. Sen tarkoituksena on helpottaa latauspisteiden toteuttamista olemassa olevissa yksityisissä kiinteistöissä.

Avaa opas

 
 

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista