Kuopion Energia

 
Pikalinkit

Sähköverkko mahdollistaa myös autoilun

Sähköauton sujuva käyttö edellyttää sekä kotona että julkisilla pisteillä tapahtuvaa latausta. Autot ovat merkittävän osan ajasta pysäköityinä, jolloin niitä kannattaa lähtökohtaisesti aina ladata.

Otollisimmat ajankohdat auton lataamiseen ovat luonnollisesti yöllä kotona ja päiväaikana työpaikan tai parkkitalon latauspisteessä. Näiden lisäksi tarvitaan sähköautoilun toimintasäteen varmistamiseksi pikalatauspisteitä, joissa akut saadaan täyteen nopeasti, parhaimmillaan kahvitauon aikana.

Kuopion Energialla on sähköisen liikenteen latausasemat Pitkälahden ABC-liikenneasemalla, Kuopion Toriparkissa ja Kuopion Energian toimitalon parkkipaikalla.

1.1.2019 Kuopion Energian sähköautojen latauspalvelut siirtyivät Väreelle. Alkuvuoden aikana latausasemat muuttuvat Väre-brändin mukaisiksi ja samalla lataaminen latauspisteillä muuttuu maksulliseksi. Muutoksen jälkeen voit ladata sähköautoasi pohjoismaiseen Charge & Drive -latausverkostoon kuuluvilla Väre- latauspisteillä helposti ja turvallisesti Väre-lataus -mobiiliapplikaation, sms-viestin tai RFID-avaimen avulla.

Kaikki Kuopion Energian latausasemilla ladattu latausenergia on tuotettu Haapaniemen voimalaitoksella uusiutuvilla polttoaineilla. Lataus pisteet ovat Pitkälahden latausasemaa lukuun ottamatta osa Charge & Drive -latausverkostoa.

Pitkälahden pikalatauspiste löytyy ABC-liikenneaseman pysäköintialueen eteläpäädystä polttoaineaseman välittömästä läheisyydestä. Latausasemalla on AC-latauspisteen lisäksi myös yksi pikalatauspiste (CCS + CHAdeMO). Lataaminen Pitkälahden latausasemalla on mahdollista rekisteröitymällä latauspisteen asiakkaaksi ABC-Pitkälahden kassalla tai Kuopion Energian asiakaspalvelussa. Rekisteröitymisen yhteydessä asiakkaalle luovutetaan avainkortti latausaseman käyttöön.

Toinen Kuopion Energian latauspiste löytyy aivan Kuopion keskustasta, Kuopion Toriparkin K1-kerroksesta. Toriparkissa on kolme keskinopeaa AC-latauspistettä, jotka mahdollistavat kuuden sähköauton yhtäaikaisen latauksen. Lataaminen Toriparkissa ei vaadi tällä hetkellä tunnistautumista.

Kolmas latauspiste sijaitsee Kuopion Energian toimitalon parkkipaikalla osoitteessa Haapaniementie 30. Lataaminen tällä latauspisteellä ei vaadi tällä hetkellä tunnistautumista.

sentuntee_kuopion_energia_sahkoauto_pitkalahti_sahkoauton_lataus_latauspiste_134-1Julkinen latauspisteverkosto kasvaa

Sahkoinenliikenne.fi sivusto ylläpitää tietoa latauspisteistä. Kartasta löydät kaikki Suomen julkiset, tällä hetkellä käytössä olevat, sähköautojen latausasemat.

Julkinen latauspisteverkosto

Ampera

Oletko ostamassa sähköautoa?

Tämä opas tarjoaa kuluttajille ohjeita koskien sähköautoilua, sähköauton ja kotilatauspisteen hankkimista. Sähköauto tulisi valita käyttötarkoituksen mukaan.

Avaa opas

 

latauspistoke

Latauspisteet taloyhtiöissä

Motiva on laatinut Kiinteistöjen latauspisteet kuntoon -oppaan. Sen tarkoituksena on helpottaa latauspisteiden toteuttamista olemassa olevissa yksityisissä kiinteistöissä.

Avaa opas

 
 

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista