Kuopion Energia

 
Pikalinkit

Sen tuntee fiksusti

Älykäs sähköverkko on sähkönsiirtojärjestelmä, joka yhdistää sähkövoimatekniikkaa sekä automaatio-, tieto- ja viestintäteknologioiden ratkaisuja.

Älykkään sähköverkon avulla sähkön kulutusta pystytään ohjaamaan ja tasaamaan, ja se antaa kuluttajille entistä tarkempaa tietoa sähkön käytöstä.

Etäluettavuus tarkoittaa sitä, että sähkönkulutustiedot välittyvät järjestelmäämme automaattisesti, eikä sinun näin ollen tarvitse itse ilmoittaa mittarilukemia. Sähkölaskut voidaan laskea ajantasaisen kulutuksen mukaan, eikä tule tasauslaskuja. Vaivattomuutta lisää se, että sähkösopimuksesi alkaessa ja päättyessä sähköntoimitus voidaan kytkeä sekä katkaista etäkytkentälaitteella.

Älykäs sähköverkko mahdollistaa myös sen, että saamme automaattisesti tietoa sähkön laadusta ja sähkökatkoista, jolloin sähkönsiirto on tehokkaampaa.

sentuntee_kuopion_energia_pientuotanto_aurinkoenergia_aurinkovoima_bioenergia_omakotitaloPientuotanto

Sähköverkkoon liitetystä omaan käyttöön tuottavasta pienitehoisesta aurinko- tai tuulivoimalasta puhutaan pientuotantonta. Pientuottajat tuottavat usein enemmän sähköä kuin omaan tarpeen on. Ylijäämän voit myydä haluamallesi sähkön myyjälle.

Tutustu tarkemmin

sentuntee_kuopion_energia_sahkoverkko_sahkoauto1Sähköinen liikenne

Sähköauton sujuva käyttö edellyttää sekä kotona että julkisilla pisteillä tapahtuvaa latausta. Autot ovat merkittävän osan ajastaan pysäköityinä, jolloin niitä kannattaa lähtökohtaisesti aina ladata.

Lue lisää sähköautoista

Etäluenta

Etäluennassa energiankulutusmittari luetaan etäyhteyden avulla ja mittaustiedot siirtyvät energiayhtiölle tietoliikenneverkkoa pitkin. Sähkömittarit on vaihdettu myös Kuopion alueella etäluettaviksi uuden lainsäädännön mukaisesti.

Etäluenta

 

Väppi – henkilökohtainen energiavalmentajasi

Väppi on henkilökohtainen energiavalmentajasi, jonka avulla voit kätevästi hallita asiakkuuttasi ja tarkastella sopimusasioitasi. Väpillä voit seurata energiankulutustasi ja pysyä ajan tasalla. Asiakkaanamme näet sähkönkäyttösi tunti-, vuorokausi-, viikko-, kuukausi- tai vuositasolla ja voit verrata sähkönkäyttöäsi aikaisempiin vuosiin.

Lue lisää

 

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista