Kuopion Energia

 
Pikalinkit

Sen tuntee fiksusti

Älykäs sähköverkko on sähkönsiirtojärjestelmä, joka yhdistää sähkövoimatekniikkaa sekä automaatio-, tieto- ja viestintäteknologioiden ratkaisuja.

Älykkään sähköverkon avulla sähkön kulutusta pystytään ohjaamaan ja tasaamaan, ja se antaa kuluttajille entistä tarkempaa tietoa sähkön käytöstä.

Etäluettavuus tarkoittaa sitä, että sähkönkulutustiedot välittyvät järjestelmäämme automaattisesti, eikä sinun näin ollen tarvitse itse ilmoittaa mittarilukemia. Sähkölaskut voidaan laskea ajantasaisen kulutuksen mukaan, eikä tule tasauslaskuja. Vaivattomuutta lisää se, että sähkösopimuksesi alkaessa ja päättyessä sähköntoimitus voidaan kytkeä sekä katkaista etäkytkentälaitteella.

Älykäs sähköverkko mahdollistaa myös sen, että saamme automaattisesti tietoa sähkön laadusta ja sähkökatkoista, jolloin sähkönsiirto on tehokkaampaa.

sentuntee_kuopion_energia_pientuotanto_aurinkoenergia_aurinkovoima_bioenergia_omakotitaloPientuotanto

Sähköverkkoon liitetystä omaan käyttöön tuottavasta pienitehoisesta aurinko- tai tuulivoimalasta puhutaan pientuotantonta. Pientuottajat tuottavat usein enemmän sähköä kuin omaan tarpeen on. Ylijäämän voit myydä haluamallesi sähkön myyjälle.

Tutustu tarkemmin

sentuntee_kuopion_energia_sahkoverkko_sahkoauto1Sähköinen liikenne

Sähköauton sujuva käyttö edellyttää sekä kotona että julkisilla pisteillä tapahtuvaa latausta. Autot ovat merkittävän osan ajastaan pysäköityinä, jolloin niitä kannattaa lähtökohtaisesti aina ladata.

Lue lisää sähköautoista

sentuntee_kuopion_energia_luotettava_bioenergia_sahko_lampo_valo_toimisto_palvelut_verkkopalvelu1Etäluenta

Etäluennassa energiankulutusmittari luetaan etäyhteyden avulla ja mittaustiedot siirtyvät energiayhtiölle tietoliikenneverkkoa pitkin. Sähkömittarit on vaihdettu myös Kuopion alueella etäluettaviksi uuden lainsäädännön mukaisesti.

Etäluenta

 

Nokkela säästää energiaa

Nokkela Energiavahti on valtakunnan edistyksellisin energiankäytön seurantaväline. Sen avulla voit tarkkailla ja tehostaa sähkön kulutusta ja säästää näin rahan lisäksi ympäristöä.

Nokkelan löydät Online-palveluistamme. Erillisen mobiilisovelluksen avulla tiedot ovat saatavilla vaivattomasti – missä ja milloin tahansa. Olemme keränneet alle muutamia syitä, joiden takia jokaisen asiakkaamme kannattaa ottaa Nokkela aktiiviseen käyttöön.

Ei huolta turvallisuudesta

Älykäs sähköverkko on luotettava ja turvallinen kuluttajille. Verkko skaalautuu, ennakoi ja korjaa itseään automaation avulla. Älykäs sähköverkko ohjaa eri toimintoja ajoittumaan sähkön tarjonnan ja kysynnän mukaan.

Etäluettavat sähkömittarit on todettu täysin turvallisiksi käytössä ja mittarin lukemisen aiheuttamaa säteilymäärää voi verrata matkapuhelimen käyttöön. Säteilyn määrä on verrattavissa tekstiviestin lähettämiseen ja mittaria luetaan vain muutamia kertoja päivässä. Sähkönkulutustietojasi käsitellään turvallisesti henkilötietolain edellyttämällä tavalla. Tietoja ei luovuteta kellekään muulle kuin sähkönmyyjälle ilman erillistä suostumusta.

Kohti persoonallisempaa energiakäyttöä

Talotekniikan ja päätelaitteiden kehittyminen, energian hallitumpi käyttö ja seuranta sekä energiatehokkaampi tulevaisuus ovat tärkeitä avaintekijöitä, jotka kirittävät meitä luomaan taloudellisempia ja persoonallisempia energiaratkaisuja. Asiakkaiden omat valinnat vaikuttavat enemmän ja enemmän energiankäyttöön ja siitä aiheutuviin kustannuksiin, ja tulevaisuudessakin suunta on kohti yhä älykkäämpää sähköverkkoa.

 
 

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista