Kuopion Energia

 
Pikalinkit

Ennakoimme ja tarvittaessa reagoimme nopeasti

Kuopion sähköverkossa vikojen keskimääräinen kesto on selvästi alle valtakunnan keskiarvon. Viat korjataan aina mahdollisimman nopeasti.

Suurin osa asiakkaan kokemista sähkökatkoista johtuu keskijänniteverkon vioista, kuten oikosuluista ja maasuluista. Lyhyet muutaman sekunnin tai minuutin sähkökatkot ovat suojaustoiminto sähköverkossa, jolla estetään pidemmän katkon syntyminen. Suurin osa pidemmistä sähkökatkoista ennaltaehkäistään lyhyillä, lähes huomaamattomilla, sähkökatkoilla, jolloin sähköt katkeavat ja kytkeytyvät automaattisesti uudelleen päälle.

Nämä lyhyet katkot ovat toki harmillisia, mutta niillä on harvemmin vaikutusta sähkölaitteiden toimivuuteen ja kestävyyteen. Herkimmät laitteet saattavat kuitenkin häiriintyä katkoista ja vaatia uudelleenkäynnistyksen. Arvokkain laitteisto kuten tietotekniikka kannattaa suojata akkuvarmisteisella UPS-virtalähteellä.

Sääilmiöt kuten myrskyt ja lumituiskut, maankaivuutyöt tai eläimet voivat aiheuttaa yllättäviä katkoja sähkönjakelussa. Häiriötilanteisiin kannattaa varautua etukäteen – olivat ne kuinka harvinaisia tahansa.

 

sentuntee_kuopion_energia_ihmiset_lapsi_koti_lammin_kaukolampo_sahko_10

Varaudu sähkökatkoon

Vaikka Kuopion Sähköverkon sähkökatkojen yhteiskesto on huomattavasti alle valtakunnallisen tason, välillä sähköt voivat katketa. Varaudu mahdolliseen sähkökatkokseen ja tutustu Puolustusministeriön Näin selviät pitkästä sähkökatkosta –kansalaisoppaaseen.

Pahasti poikki – Näin selviät pitkästä sähkökatkosta

sentuntee_kuopion_energia_ihmiset_lapsi_koti_lammin_kaukolampo_sahko_5

Sähkökatkon sattuessa

Sähkökatkon sattuessa ei pidä panikoida, mutta on hyvä tietää, miten sähkökatkoon pitää reagoida. Omalla toiminnallasi voit nopeuttaa ongelman korjaantumista.

Tutustu toimintaohjeisiimme

sentuntee_kuopion_energia_ymparistoystavallinen_haapaniemi_bioenergia_lampo_sahko_1

Ajankohtainen häiriökartta

Päivitämme ajankohtaiset tiedot aina häiriökarttaan, jolta voit helposti tarkistaa, onko alueellasi sähkökatkos, tai onko alueelle suunniteltu töitä, jotka voivat vaikuttaa sähkönjakeluun.

Häiriökartta

 

sentuntee_kuopion_energia_sahko_valot_kaupunki_kaupunginvalot_146-1

Katuvalaistuksen vikapalvelut

Katuvalaistuksesta Kuopion kaupungissa vastaa Kaupunkiympäristön palvelualue. Tutustu katuvalaistuksen ylläpitoon ja yhteystietoihin.

Katso yhteystiedot

sentuntee_kuopion_energia_alytalo_alykas_verkko_kauko_ohjaus_sahko_lammitys

Maksuton sähkönjakelun häiriötilanteiden viestipalvelu

Asiakkaanamme sinulla on käytössäsi maksuton häiriöviestipalvelumme. Saat tekstiviestillä tai sähköpostitse ilmoituksen tiedossamme olevista sähkön jakeluhäiriöistä, suunnitelluista keskeytyksistä, vikakeskeytyksistä sekä korjauksen etenemisestä ja vian päättymisestä. Kun sähköt ovat taas päällä, lähetämme sinulle uuden viestin.

Häiriöviestipalvelu

 

sentuntee_kuopion_energia_kaukolampo_lammin_bioenergia_luontoystavallinen_energia_talvi_lumi_112-1Puunkaatoavustus

Onko pihapiirissäsi sähkölinjojen välittömässä läheisyydessä olevia puita, joita on tarkoitus kaataa? Ole yhteydessä meihin, me avustamme sinua, jotta puut voidaan kaataa turvallisesti.

Puhelin 0800 180 330
kayttopaivystaja@kuopionenergia.fi

 
 

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista