Kuopion Energia

 
Pikalinkit

Mikä sähkönsiirrossa maksaa?

Kuopion Sähköverkko Oy:n sähkönsiirtohinnat ovat jo viimeisen vuosikymmenen ajan olleet selvästi alle valtakunnallisen tason. Kilpailukykyisen hintatason taustalla on tehokas toimintamallimme sekä erinomainen kaupunkiverkko-osaamisemme. Tavoitteenamme on jatkossakin olla valtakunnan keskimääräisiä hintoja edullisempi.

Energia- ja perusmaksulla katetaan sähköverkon kunnossapidon lisäksi sähköverkon valvonta, viankorjaus ja ympärivuorokautinen vikapalvelu sekä sähköverkon kapasiteetin jatkuva kehittäminen. Näin me voimme varmistaa, että käyttämäsi sähköverkko on mahdollisimman luotettava. Tämän lisäksi mittaamme asiakkaan kuluttaman energian ja olemme osa valtakunnan sähköverkkoa, jolla mahdollistamme sähkömarkkinoiden toiminnan. Lisäksi käytössäsi on älykäs etäluenta- ja asiakaspalvelu.

Sähkönsiirrosta maksettaessa hinta muodostuu kolmesta osasta: Asiakkaalle siirrettävään energianmäärään perustuvasta energiamaksusta, kuukausittaisesta perusmaksusta sekä veroista, joita ovat sähkövero ja arvonlisävero.

Kaikki sähköverkkoyhtiöt laskuttavat sähkölaskulla valtiolle menevät sähköveron ja arvonlisäveron.

 

Reilusti valtakunnallisen keskiarvon alapuolella

Oheisissa kuvissa esitetään hintaerot Kuopion Energian asiakkaiden ja valtakunnan keskiarvon välillä. Hinnat sisältävät kaikki verot. Lähde: Energiavirasto 1.11.2019.

Tavallinen kerrostalohuoneisto, ei sähkökiuasta, pääsulake 1×25 A, sähkön käyttö vuodessa 2 000 kWh. KSV 10,10 snt/kWh eli vuodessa 202,07 euroa. Keskiarvo koko maassa 12,58 snt/kWh eli vuodessa 251,60 euroa.

 

Rivitalo/pientalo, sähkökiuas, ei sähkölämmitystä, pääsulake 3×25 A, sähkön käyttö 5 000 kWh vuodessa. KSV 7,76 snt/kWh eli vuodessa 388,00 euroa.
Keskiarvo koko maassa 10,45 snt/kWh eli vuodessa 522,50 euroa.

Pientalo, huonekohtainen sähkölämmitys, pääsulake 3×25 A, sähkön käyttö 18 000 kWh vuodessa. KSV 6,57 snt/kWh eli vuodessa 1182,60 euroa. Keskiarvo koko maassa 7,56 snt/kWh eli vuodessa 1360,80 euroa.

 

Sähkön kokonaishinnan muodostuminen

Sähkölasku koostuu kolmesta osasta: sähkönsiirrosta, sähköenergiasta sekä lakisääteisistä veroista, joihin kuuluvat sähkövero ja arvonlisävero.

Kuopion Sähköverkko Oy tarjoaa sähkönsiirron Kuopion keskeisellä kaupunkialueella, mutta sähköenergian palvelutarjoajan voit kilpailuttaa.

 

Edullisuutemme on jatkuvaa sorttia

Olemme olleet valtakunnan hintatason alapuolella jo vuosikymmenen ajan ja se on tavoitteenamme myös tuleville vuosikymmenille.

Yllä oleva grafiikka näyttää Kuopion Sähköverkon sähkönsiirto-hintojen kehityksen verottomana ja verollisena.

 

Voinko kilpailuttaa?

Sähkön siirtohintaa ei voi kilpailuttaa, sillä yhdellä alueella on vain yksi sähköverkko-tarjoaja. Sähkönsiirto ostetaan aina sen alueen sähköverkkoyhtiöltä, jossa verkkoon liitetty rakennus sijaitsee. Tämä johtuu siitä, että sähköverkkojen rakentaminen ja ylläpitäminen on niin työlästä sekä kallista, ettei useita verkkoja kannata rakentaa rinnakkain. Sähköenergian osuuden voi kilpailuttaa, mutta sen hinnalla ei ole vaikutusta siirtohintaan.

Sähköverkkoyhtiöiden hintatasot vaihtelevat riippuen sähköverkon rakenteesta ja sijainnista sekä asiakasmäärästä. Sähköverkon hinnat eri alueille hyväksyy Energiavirasto ja hinnat perustuvat aina kunkin alueen todellisiin kustannuksiin.

Oikein ylläpidetty verkko säästää kustannuksia

Sähköverkkomme ylläpidolla ja kehittämisellä pyrimme varmistamaan mahdollisimman luotettavasti toimivat sähkönjakelupalvelut. Pyrimme toimimaan ennakoivasti ja välttämään häiriötiloja, jotka voivat aiheuttaa mittaviakin kustannuksia sekä yksityisille kotitalouksille että yhteiskunnalle. Yhteiskunnan riippuvuus sähköstä korostuu yhä enemmän ja tärkein tehtävämme on pitää asiakkaillamme sähköt päällä 24/7.

Pitkäjänteisellä investointi- ja kunnossapitosuunnittelulla ylläpidämme verkkomme arvoa. Emme rakenna uusia ilmalinjoja ja toimitusvarmuuden osalta tärkeät kohteet asemakaava-alueilla muutamme suunnitellusti kokonaan kaapeliverkkoon kuuluvaksi.

Kuopion Sähköverkko Oy pyrkii koulutuksin, kohdennetuin toimenpitein ja riskikartoituksen avulla ennaltaehkäisemään häiriöitä ja onnettomuuksia. Poikkeustilanteita varten on laadittu kattavat toimintaohjeet ja ennakoitavissa oleviin laajoihin häiriöihin (mm. sääolosuhteiden vuoksi) reagoimme lisäämällä päivystäjien määrää. Valvomme verkon tilaa koko ajan ja saamme sähköverkosta automaattisesti hälytyksiä. Sähköverkon rakennamme silmukoiduksi, jolloin varayhteydet auttavat vikatilanteessa sähkön palautusta. Ammattilaisemme ovat aina ajan tasalla poikkeuksellistenkin häiriötilanteiden varalta.

Laadukas sähkönjakelu

Sähkön laatu muodostuu toimitusvarmuudesta ja jännitteen laadusta. Kuopiossa hyvän toimitusvarmuuden perustekijöitä ovat sähköverkon kaapelointi ja riittävät varayhteydet. Kehitämme jatkuvasti verkon käyttövarmuutta sekä valmiuttamme häiriötilanteita varten.

Vuosien 2015-2019 Kuopiossa koettujen sähköhäiriöiden yhteispituus asiakasta kohden oli kesikämääräisesti vain n. 20 minuuttia, mikä on selvästi alle valtakunnan keskiarvon.

Kilpailukykyiset tuotteet

Tehokkaalla toiminnalla ja hyvällä kaupunkiverkko-osaamisella olemme pystyneet pitämään sähkönjakelun hinnat kilpailukykyisenä. Tavoitteenamme on olla valtakunnan keskimääräisiä hintoja alempana.

Kaikkien sähkönmyyjien palveluksessa

Kuopion Sähköverkko Oy toimii verkkoalueensa sähkönsiirtäjänä syrjimättömästi ja palvelee tasapuolisesti kaikkia sähkönmyyjiä.

Sähköverkonhaltijan syrjimättömyyden varmentaminen
Toimenpideohjelma
Vuosiraportti 2018-2019

Anna palautetta toiminnastamme

Kehitämme jatkuvasti toimintatapojamme ja sähköverkkoa,
siksi toivomme palautetta teiltä. Tässä linkki palautelomakkeeseen.

Sähköverkon yhteystiedot

Kuopion Sähköverkko Oy
Haapaniementie 30
70100 KUOPIO

Tekninen asiakaspalvelu
sahkoliittyma@kuopionenergia.fi
Puhelin 020 520 03

Kaapelinäytöt
Puhelin 040 709 7548
Palvelemme ma-to 9.00-15.30
pe 9.00-13.00

perjantaina 13.00-16.00 puhelin 020 520 01

Kaivuohje

KSVOY_logo_600x400_iso

 
 

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista