Kuopion Energia

 
Pikalinkit

 Valinnallasi voit vaikuttaa

Toiminnassamme pyrimme käyttämään mahdollisimman ympäristöystävällisiä polttoaineita ja  näemme Kuopion Energian tulevaisuuden vihreämpänä ja ekologisempana kuin koskaan.

 Jokainen asiakkaamme pääsee vaikuttamaan tulevaisuuden suuntaamme. Tuotevalikoimassamme on täysin uusiutuvista polttoaineista tuotetut sähkötuotteet: Puusähkö ja Tuulisähkö. Valitsemalla jommankumman pienennät tehokkaasti omaa hiilijalanjälkeäsi ja vaikutat samalla tuotantorakenteeseemme. Silloin saamasi sähkö on 100 % ympäristöystävällistä ja valitsemalla sähkötuotteen uusiutuvista polttoaineista vaikutat myös yrityksemme kokonaisvaltaiseen ympäristöystävällisyyden asteeseen. Oikealla valinnalla varmistat vihreämmän tulevaisuuden.

Kuopion Energian vuonna 2016 myymän sähkön energialähdejakauma

sentuntee_kuopion_energia_tuotanto_turve_aittosuo2

Turve ja fossiiliset
energialähteet

47 %

sentuntee_kuopion_energia_puu_puusahko_sahko_kaukolampo_luontoystavallinen_23-1

Uusiutuvat
energialähteet

30 %

ydinvoima_TVO_kuvaYdinvoima
Kuva: TVO

23 %

 

Sähkön alkuperä

Vuonna 2016 myydyn sähkön CO2-ominaispäästöt olivat 237 g/kWh. Sähkön tuottamiseen käytetystä ydinpolttoaineesta syntyi jätettä 0,65 mgU/kWh.

Sähköstä 47 % tuotettiin Haapaniemen voimalaitoksissa ja 53 % hankittiin sähköpörssi Nord Poolista.

Uusiutuvista energialähteistä 63 % on myyty ympäristösähkönä.

Ominaispäästöjen laskennassa on käytetty Tilastokeskuksen polttoaineluokituksen yhteydessä julkaistavia polttoainekohtaisia päästö- ja hapettumiskertoimia. Ominaispäästöjen laskennassa Kuopion Energian sähkön ja lämmön yhteistuotannon päästöt on jaettu energiamenetelmän mukaan eli sähkön ja lämmön nettotuotantojen suhteessa.

Käytetyn ydinpolttoaineen määrän laskenta perustuu Energiaviraston ilmoittamaan Suomen jäännösjakauman keskimääräiseen käytetyn ydinpolttoaineen määrään

Tiedot päivitetään kalenterivuosittain valtakunnallisten tilastojen valmistuttua kesä-heinäkuussa.

 

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, Kuopion Energian sivustolla käytetään evästeitä.
Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja