Kuopion Energia

 
Pikalinkit

Väppi – henkilökohtainen energiavalmentajasi

Väppi on henkilökohtainen energiavalmentajasi, jonka avulla voit kätevästi hallita asiakkuuttasi ja tarkastella sopimusasioitasi. Väpillä voit seurata energiankulutustasi ja pysyä ajan tasalla.

 Asiakkaanamme näet sähkönkäyttösi  tunti-, vuorokausi-, viikko-, kuukausi- tai vuositasolla ja voit verrata sähkönkäyttöäsi aikaisempiin vuosiin.

Jos omistamasi kiinteistö on liitetty kaukolämpöön, voit seurata myös lämmönkäyttöäsi aina vuositiedoista tuntikäyttötietoihin saakka. Energiankäytön tehokkuutta voit seurata lämpöindeksistä ja verrata sitä muihin vastaaviin kiinteistöihin. Energian lisäksi voit seurata myös kaukolämpölaitteiden toimintaa kaukolämmön tulo- ja paluulämpötilasta sekä kaukolämpöveden jäähtymästä siirrinlaitteissa.

Jos sähkönmyyjäsi on Väre, näet sopimustiedot myös sähkönmyynnin osalta. Väpistä näkyy myös Savon Voiman asiakkuuksien tiedot, jos asiakkuus on samalla nimellä ja hetulla.

Jos olet hankkinut Väpin kanssa yhteensopivan aurinkotuotantojärjestelmän,  voit seurata reaaliajassa aurinkopaneelien tuotantoa ja verkkoon takaisin myytyä pientuotantoa. Lue Aurinkosähköstä lisää Väreen sivuilta https://vare.fi/tuotteet-ja-palvelut/aurinkosahko/.

Väppiä on helppo käyttää sekä selaimessa että erillisen sovelluksen kautta.

Suosittelemme lataamaan Väppi-mobiilisovelluksen, niin saat oman Väppi-energiavalmentajan heti käyttöösi ja se kulkee aina mukanasi. Sovelluksen avulla voit asettaa omalle energiankäytöllesi tavoitteita. Se muistuttaa sinua, jos esimerkiksi sähkönkäyttösi tai kaukolämpöveden lämpötilat yllättäen poikkeavat normaalista.

Rekisteröidy ja lataa ilmaiseksi

Huomaathan, että uuteen Väppi-palveluun eivät kelpaa vanhat käyttäjätunnukset Kuopion Energian Nokkelasta. Ole hyvä, ja luo uudet alla olevien vaiheiden mukaisesti.

 

1. Siirry Väppi-rekisteröitymissivulle

Jos käytät selainta, siirry rekisteröitymissivulle  https://vappi.fi/

Koska sinulla ei ole vielä tunnuksia, klikkaa Rekisteröidy-linkkiä.

Jos olet mobiilikäyttäjä, siirry AppleStoreen tai GooglePlayhin.
Lataa ja asenna Väppi App Store tai Väppi Google Play.

2. Suorita rekisteröityminen

Rekisteröidy antamalla jatkossa kirjautumiseen tarvittavat sähköposti ja salasana.
Laita rasti tietosuojaselosteeseen ja paina ”Jatka”.
Järjestelmä lähettää nyt automaattisesti aktivointikoodin sähköpostiisi.

3. Syötä aktivointikoodi

 Saat käyttäjätunnukseksi mukaiseen sähköpostiin Aktivointikoodin, joten käy tässä välissä kurkistamassa sähköpostiasi.  Jos et saa koodia, tarkista sähköpostisi roskapostilaatikko tai varmista, että ensimmäisessä vaiheessa olet kirjoittanut sähköpostiosoitteesi oikein. Syötä sähköpostiin saapunut aktivointikoodi lomakkeelle  ja paina ”Vahvista”, jolloin siirrytään rekisteröitymisen viimeiseen vaiheeseen eli tunnistautumiseen.

4. Tunnistaudu

Vahvista rekisteröityminen palveluun pankkitunnuksillasi. Tunnistautua voit yläreunassa näkyvien pankkien Tupas-palvelulla tai vaihtoehtoisesti alareunassa näkyvillä henkilötunnus tai Y-tunnus vaihtoehdoilla. Niissä tarvitset lisäksi asiakasnumeron, jonka löydät laskultasi.

5. Valmista! Voit kirjautua Väppiin

Kun rekisteröityminen onnistuu, Väppi kuittaa kaiken onnistuneen ”Valmista tuli” ilmoituksella. Kirjaudu Väppi-palveluun sisään, niin voit alkaa seurata kotisi energiankulutusta ja hallinnoida asiakkuuttasi.

 

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista