Kuopion Energia

 
Pikalinkit

Nokkela säästää energiaa

Nokkela Energiavahti on valtakunnan edistyksellisin energiankäytön seurantaväline. Sen avulla voit tarkkailla ja tehostaa sähkön ja kaukolämmön kulutusta ja säästää näin rahan lisäksi ympäristöä.

Nokkelan löydät Online-palveluistamme. Erillisen mobiilisovelluksen avulla tiedot ovat saatavilla vaivattomasti – missä ja milloin tahansa. Olemme keränneet alle muutamia syitä, joiden takia jokaisen asiakkaamme kannattaa ottaa Nokkela aktiiviseen käyttöön.

Vertaile ja säästä

Asut naapurisi kanssa samanlaisissa kodeissa, mutta jostain syystä hänen sähkölaskunsa on kuukaudesta toiseen pienempi. Jompikumpi teistä on siis joko energiapihi tai -syöppö.

Vertailemalla omaa kulutustasi verrokkiryhmään saat selville, kuinka paljon kulutat keskiarvoon nähden. Nokkelan avulla voit etsiä korkeaan kulutukseen johtaneita syitä, jotka löydettyäsi voit ryhtyä tarvittaviin säästötoimenpiteisiin.

Tarkasti muodostetut vertailuryhmät luodaan keskenään vertailukelpoisista kohteista. Ryhmien määrityksessä huomioidaan mm. mahdollisen puulämmityksen tai ilmalämpöpumpun aiheuttamat erot. Käytännössä tämä tarkoittaa, että taloa, jossa käytetään puuta lisälämmitykseen ei verrata taloon, jossa ei ole takkaa.

Voit myös voi vertailla hallinoimiasi käyttöpaikkoja keskenään, mistä on hyötyä varsinkin suurempien kiinteistökokonaisuuksien energiankäytön analysoinnissa.

Täynnä valtakunnan Nokkelimpia ominaisuuksia

Nokkela Energiavahti auttaa monilla tavoin ymmärtämään paremmin omaa energiakulutuksesi. Tutustu oheiseen videoon ja alla oleviin ohjeisiin, niin saat palvelusta parhaan hyödyn.

 

nokkela_energiavahti_saasto_saastaminen_kulutus_tiedot_hinta_sahko_lampo_kaukolampo_aloitusAloitusnäkymä

Etusivulla näet nopeasti yhdellä silmäyksellä kuluvan laskutusjaksosi energiankulutuksen ja kustannukset, sekä käyttämäsi energian tuotannosta syntyneet hiilidioksidipäästöt.

Voit hallita aloitusnäkymää toiveidesi mukaisesti Asetukset-sivulta, jolloin Etusivusi näyttää juuri sinua kiinnostavat tiedot.

Kulutustavoitteesi oletusarvo on määritetty edellisen laskusi perusteella, mutta voit muuttaa sen vastaamaan todellista tavoitettasi Budjetointi-sivulla.

nokkela_energiavahti_saasto_saastaminen_kulutus_tiedot_hinta_sahko_lampo_kaukolampo_raportitRaportit

Raporteilla voit tarkastella valitsemasi käyttöpaikan energiankulutuksia eri aikajaksoilla, tunnista neljään vuoteen, sekä graafisesti että taulukkonäkymänä. Halutessasi voit tulostaa raportin tai viedä taulukkotiedot vaikkapa Exceliin.

Kulutustiedon lisäksi Nokkela tarjoaa runsaan määrän tarkennettua tietoa. Lämmitysasiakkaille se normeeraa kulutuksen automaattisesti ja kertoo näin selvemmin kulutuksessa tapahtuneista muutoksista. Nokkela laskee myös mahdollisen puulämmityksen vaikutuksen lämpöenergian käyttöön ja tarjoaa näin selkeämmän kokonaiskuvan kiinteistön energiankäytöstä.

nokkela_energiavahti_saasto_saastaminen_kulutus_tiedot_hinta_sahko_lampo_kaukolampo_toimenpiteetToimenpiteet

Palvelussa voit merkitä muistiin energian käyttöön liittyviä huomioitasi ja seurata näin kodissasi tai kiinteistössäsi tehtyjen muutosten vaikutusta energiankulutukseen. Kirjaamasi huomiot ja toimenpiteet näkyvät merkintöinä kulutusraportissasi, mikä tekee välittömien vaikutusten havaitsemisesta ja seuraamisesta helppoa. Näin voit esimerkiksi tarkastella, kuinka konkreettisesti energiansäästölamppujen vaihto tai pakastimen sulatus vaikuttaa energiankulutukseesi.

Toimenpidesivulle on sisällytetty runsaasti kiinteistön ylläpidon kannalta oleellisia huoltotoimenpiteitä, joiden säännöllisestä huolehtimisesta on hyötyä myös kiinteistön yleisen kunnossapidon kannalta.

 

nokkela_energiavahti_saasto_saastaminen_kulutus_tiedot_hinta_sahko_lampo_kaukolampo_budjetointiBudjetointi

Voit kannustaa itseäsi säästöihin asettamalla budjettitavoitteita ja seuraamalla niiden täyttymistä. Oletusarvoisesti Nokkela käyttää vartailutietona edellisen laskutusjaksosi kulutusta.

Laskennassa käytetään aina nykyisiä sopimushintoja, joten voit myös budjetoida tulevan vuoden energiakustannukset etukäteen.

nokkela_energiavahti_saasto_saastaminen_kulutus_tiedot_hinta_sahko_lampo_kaukolampo_vertailuVertailu

Oman kulutuksesi vertailu keskiarvoiseen kulutukseen auttaa havaitsemaan omassa kulutuksessasi piilevän säästöpotentiaalin. Jos huomaat kulutuksesi ylittävän verrokkiryhmän keskiarvon, voit ryhtyä selvittämään Nokkelan avulla sen syitä. Jos normaalia suurempi kulutus ei johdu päivittäisestä energiankäytöstäsi tai kulutustottumuksistasi, voi syynä olla jopa kiinteistössä piilevä tekninen vika, jonka korjaaminen voi olla tärkeää muutenkin kuin energiankäytön näkökulmasta.

nokkela_energiavahti_saasto_saastaminen_kulutus_tiedot_hinta_sahko_lampo_kaukolampo_apsiMobiilisovellus

Mobiilisovelluksen avulla seuraat kuluvan laskutuskautesi kulutusta vaivattomasti yhdellä vilkaisulla – vaikka kotisohvalta käsin. Voit myös tarkastella päiväkohtaista kulutustasi graafin muodossa.

Mobiilisovellus on saatavilla iOS, Windows Phone ja Android-käyttöjärjestelmille.

Näin otat käyttöön Nokkela mobiilisovelluksen

 

Varsin Nokkelaa

Löydät Nokkelan Online-palvelustamme

Siirry palveluun

 

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista