Kuopion Energia

 
Pikalinkit

Liikkeellä paikallisella polttoaineella

Kuopion Energia seuraa aktiivisesti sähköautoilun kehittymistä ja osallistuu myös autojen lataamisen kehittämiseen.

Kuopion Energialla on sähköisen liikenteen latausasemat Pitkälahden ABC-asemalla, Kuopion Toriparkissa ja Kuopion Energian toimitalon parkkipikalla.

Tutustu tarkemmin latausasemiin ja auton lataamiseen

 

Ampera

Edullista ympäristöystävällisyyttä

Panostamme myös itse ympäristöystävälliseen autoiluun ja polttoaineena käytämme luonnollisesti omaa Puusähköämme. Vuodessa ajamme keskimäärin 13 000 kilometriä pelkällä omalla sähköllämme.

Uusimman Opel Amperamme täyteen lataaminen maksaa alle kaksi euroa – auton toimintasäde on 40–60 kilometriä.

Sähköautojen myynti kasvaa vakaasti

Tavoitteena on 250 000 sähköautoa vuonna 2030. Tällä hetkellä Suomessa on rekisterissä noin 5 900 täys- ja hybridisähköautoa. Sähköautojen myynnin arvioidaan kasvavan lähivuosina kiihtyvää vauhtia ja VTT:n ennusteen mukaan vuonna 2020 sähköautojen osuus uusien autojen kokonaismyynnistä on jo 10 prosenttia eli noin 10 000 – 15 000 autoa. Tällä hetkellä Suomen sähköautoista ladattavia hybridejä on noin 80 prosenttia ja täyssähköautoja noin 20 prosenttia.

Useat toimijat kehittävät latausverkostoa aktiivisesti, joten edellytykset sähköautoilulle paranevat koko ajan. Etelä-Suomen latausverkosto on jo kattava suhteessa sähköautojen määrään. ABC-Pitkälahti on on Itä-Suomen ensimmäinen  pikalatausasema.

 

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista