Kuopion Energia

 
Pikalinkit

Energiansäästö

Oman kodin energiansäästö on asia, johon pystyy vaikuttamaan helpoilla, arkisilla valinnoilla. Näistä pienistä puroista muodostuu suuri virta. Energiansäästö säästää rahan lisäksi ympäristöä.

Väppi

Asiakkaanamme näet sähkönkäyttösi tunti-, vuorokausi-, viikko-, kuukausi- tai vuositasolla ja voit verrata sähkönkäyttöäsi aikaisempiin vuosiin.

Tutustu Väppiin

sentuntee_kuopion_energia_ihmiset_lapsi_koti_lammin_kaukolampo_sahko_9

Valmiustila

Kun et käytä laitetta, sulje se vähintään kaukosäätimestä ja mielellään myös laitteen off-kytkimestä. Laitteiden pitäminen valmiustilassa maksaa hyvinkin parikymmentä euroa vuodessa.

sentuntee_kuopion_energia_ihmiset_lapsi_koti_lammin_kaukolampo_sahko_18

Kylmälaitteiden lämpötila

Sopiva jääkaapin keskilämpötila on +5 C° ja pakastimen maksimi   -18 C°. Jääkaapin lämpötila mitataan sijoittamalla kaapin keskiosaan vesiastia johon upotetaan nestelämpömittari. Kaappipakastimen lämpötila mitataan kaapin yläosasta läheltä ovea. Lämpötilojen oikea säätäminen säästää energiaa vaarantamatta ruoan turvallisuutta.

 

sentuntee_kuopion_energia_ihmiset_lapsi_koti_lammin_kaukolampo_sahko_16

Sähkölaitteiden valinta

Mieti tarkkaan, minkä kokoisen laitteen todella tarvitset. Valitse laadukas, turvallinen ja energiatehokas laite. Laitteen energiatehokkuuden tunnistat energialuokkamerkinnästä.

sentuntee_kuopion_energia_luotettava_bioenergia_sahko_lampo_valo_toimisto_palvelut_verkkopalvelu2

Sähkölaitteiden huolto

Noudata laitteen käytössä valmistajan ohjeita. Tarkkaile sähkölaitteiden kuntoa – viallinen laite on turvallisuusriski. Älä käytä viallista laitetta, vaan korjauta se huoltoliikkeessä.

sentuntee_kuopion_energia_valo_sahko_energia_valaistus_tunnelma

Energiansäästölamput ja LED-valaisimet

Sammuta valot aina, kun huoneessa ei oleskella. Vaihda hehkulampun tilalle energiansäästölamppu. Se säästää myös aikaa ja vaivaa sillä energiansäästölamppu on huomattavasti pitkäikäisempi.

 

sentuntee_kuopion_energia_ihmiset_lapsi_koti_lammin_kaukolampo_sahko_20

Oikea huonelämpötila

Kokeile, voisiko lämmitystä säätää pienemmälle ja silti säilyttää lämmön tunteen. Vähennä lämmitystä pidempien poissaolojen ajaksi. Sopiva huonelämpötila on 20-22 C (oleskelutilat), 18-20 C (makuuhuone) ja 18 C (myymälät, työhuoneet, portaikot jne.). Yhden asteen muutos huonelämpötilassa merkitsee vuositasolla noin viiden prosentin muutosta kulutuksessa.

sentuntee_kuopion_energia_kaukolampo_lammin_bioenergia_luontoystavallinen_energia_talvi_lumi_89-1

Tuhlauksen torjuntaa

Joskus kerrostalossa näkee joidenkin ikkunoiden olevan aina raollaan – pakkasellakin. Tällainen on yleensä tuhlausta ja sitä voi torjua patteriverkoston tasapainotuksella ja lämpöjohtoveden lämpötilan alentamisella. Lämmityksen säätökäyrä on aseteltava mahdollisimman matalaksi, mutta kuitenkin riittäväksi.

sentuntee_kuopion_energia_kaukolampo_lammin_bioenergia_luontoystavallinen_energia_auringonlasku_maisema_90-1

Kesäksi lämpö pois

Lämmitys kannattaa sulkea käsin ainakin kolmeksi kesäkuukaudeksi. Se estää automatiikan salliman tuhlauksen. Usein automatiikka lämmittää esim. viileänä yönä, vaikka sisällä olisikin riittävästi lämpöä.

 

sentuntee_kuopion_energia_ihmiset_tyontekijat_sahkoauto_41-1

Lohkolämmitin vai autotalli

Autokohtainen lohkolämmitin on taloudellisempaa kuin autotallin lämmitys. Mieti myös, voisiko autotallin lämmitystä vähentää tai poistaa kokonaan.

sentuntee_kuopion_energia_kaukolampo_lammin_vesi_luotettava_helppo_varma_kyply

Kaukolämpö

Kaukolämmön kulutukseen voi vaikuttaa lämmityslaitteiden oikealla käytöllä. Tyytyväinen asiakas on meille tärkeä ja kaukolämpöverkoston energiatehokas käyttö on yhteinen etu. Niinpä annamme mieluusti henkilökohtaista lämmityslaitteiden käyttöopastusta.

Lisätietoa kaukolämpö-sivuilta

 
 

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista