Kuopion Energia

 
Pikalinkit

Energiansäästö

Oman kodin energiansäästö on asia, johon pystyy vaikuttamaan helpoilla, arkisilla valinnoilla. Näistä pienistä puroista muodostuu suuri virta. Energiansäästö säästää rahan lisäksi ympäristöä.

sentuntee_kuopion_energia_nokkela_energiavahti_kulutuksen_seuranta_palvelu_sahko_kaukolampo_lammitys_2

Sähkön kulutus Nokkelaan seurantaan

Kunnon tilastot kuukausi- ja vuositasolla sääkorjauksineen ovat energiansäästön perusta. Vertailu vastaaviin kiinteistöihin kertoo myös toimenpidetarpeen.

Tutustu Nokkela Energiavahtiin

sentuntee_kuopion_energia_ihmiset_lapsi_koti_lammin_kaukolampo_sahko_9

Valmiustila

Kun et käytä laitetta, sulje se vähintään kaukosäätimestä ja mielellään myös laitteen off-kytkimestä. Laitteiden pitäminen valmiustilassa maksaa hyvinkin parikymmentä euroa vuodessa.

sentuntee_kuopion_energia_ihmiset_lapsi_koti_lammin_kaukolampo_sahko_18

Kylmälaitteiden lämpötila

Sopiva jääkaapin keskilämpötila on +5 C° ja pakastimen maksimi   -18 C°. Jääkaapin lämpötila mitataan sijoittamalla kaapin keskiosaan vesiastia johon upotetaan nestelämpömittari. Kaappipakastimen lämpötila mitataan kaapin yläosasta läheltä ovea. Lämpötilojen oikea säätäminen säästää energiaa vaarantamatta ruoan turvallisuutta.

 

sentuntee_kuopion_energia_ihmiset_lapsi_koti_lammin_kaukolampo_sahko_16

Sähkölaitteiden valinta

Mieti tarkkaan, minkä kokoisen laitteen todella tarvitset. Valitse laadukas, turvallinen ja energiatehokas laite. Laitteen energiatehokkuuden tunnistat energialuokkamerkinnästä.

sentuntee_kuopion_energia_luotettava_bioenergia_sahko_lampo_valo_toimisto_palvelut_verkkopalvelu2

Sähkölaitteiden huolto

Noudata laitteen käytössä valmistajan ohjeita. Tarkkaile sähkölaitteiden kuntoa – viallinen laite on turvallisuusriski. Älä käytä viallista laitetta, vaan korjauta se huoltoliikkeessä.

sentuntee_kuopion_energia_valo_sahko_energia_valaistus_tunnelma

Energiansäästölamput ja LED-valaisimet

Sammuta valot aina, kun huoneessa ei oleskella. Vaihda hehkulampun tilalle energiansäästölamppu. Se säästää myös aikaa ja vaivaa sillä energiansäästölamppu on huomattavasti pitkäikäisempi.

 

sentuntee_kuopion_energia_ihmiset_lapsi_koti_lammin_kaukolampo_sahko_20

Oikea huonelämpötila

Kokeile, voisiko lämmitystä säätää pienemmälle ja silti säilyttää lämmön tunteen. Vähennä lämmitystä pidempien poissaolojen ajaksi. Sopiva huonelämpötila on 20-22 C (oleskelutilat), 18-20 C (makuuhuone) ja 18 C (myymälät, työhuoneet, portaikot jne.). Yhden asteen muutos huonelämpötilassa merkitsee vuositasolla noin viiden prosentin muutosta kulutuksessa.

sentuntee_kuopion_energia_kaukolampo_lammin_bioenergia_luontoystavallinen_energia_talvi_lumi_89-1

Tuhlauksen torjuntaa

Joskus kerrostalossa näkee joidenkin ikkunoiden olevan aina raollaan – pakkasellakin. Tällainen on yleensä tuhlausta ja sitä voi torjua patteriverkoston tasapainotuksella ja lämpöjohtoveden lämpötilan alentamisella. Lämmityksen säätökäyrä on aseteltava mahdollisimman matalaksi, mutta kuitenkin riittäväksi.

sentuntee_kuopion_energia_kaukolampo_lammin_bioenergia_luontoystavallinen_energia_auringonlasku_maisema_90-1

Kesäksi lämpö pois

Lämmitys kannattaa sulkea käsin ainakin kolmeksi kesäkuukaudeksi. Se estää automatiikan salliman tuhlauksen. Usein automatiikka lämmittää esim. viileänä yönä, vaikka sisällä olisikin riittävästi lämpöä.

 

sentuntee_kuopion_energia_ihmiset_tyontekijat_sahkoauto_41-1

Lohkolämmitin vai autotalli

Autokohtainen lohkolämmitin on taloudellisempaa kuin autotallin lämmitys. Mieti myös, voisiko autotallin lämmitystä vähentää tai poistaa kokonaan.

sentuntee_kuopion_energia_kaukolampo_lammin_vesi_luotettava_helppo_varma_kyply

Kaukolämpö

Kaukolämmön kulutukseen voi vaikuttaa lämmityslaitteiden oikealla käytöllä. Tyytyväinen asiakas on meille tärkeä ja kaukolämpöverkoston energiatehokas käyttö on yhteinen etu. Niinpä annamme mieluusti henkilökohtaista lämmityslaitteiden käyttöopastusta.

Lisätietoa kaukolämpö-sivuilta

 
 

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista