Kuopion Energia

 
Pikalinkit

Käynnissä olevat kaukolämpö- ja jäähdytysverkon rakennustyöt

 

Kaukolämpö

Kaukolämpöä rakennetaan vuonna 2019 mm. Lehtoniemessä, Niiralan kuntolaaksossa, Lippumäen urheilualueella ja Pienen Neulamäen teollisuusalueella. Savilahden alueen rakentumisen myötä teemme mittavia kaukolämpöverkkojen saneeraus- ja siirtotöitä sekä rakennamme uutta jakeluverkkoa alueen uusille kaduille. Kuopionlahden alueella valmistaudumme kaavamuutoksiin tekemällä jakeluverkkojen saneeraus- ja siirtotöitä. Pientalojen liittymäjohtotyömaat painottuvat Hiltulanlahden alueelle.

Kaukolämpöverkkoa saneerataan Savilahden ja Kuopionlahden alueiden lisäksi mm. Volttikadulla, Taivaanpankontiellä ja Kelloniemessä.

Kaukojäähdytys

Suomen Maastorakentajat Oy rakentaa Savilahden kaukojäähdytyslaitosta Kuopion Energialle. Laitos valmistuu tuotantokäyttöön vuonna 2020.

Kaukojäähdytystyömaa viikosta 3/2019 alkaen Kelkkailijantiellä. Runkolinjan rakentaminen aloitetaan Kelkkailijantien yläpäästä KYS:n sädesairaalan kulmalta, ja työ etenee kohti Niuvantietä. Rakennustyö kestää maaliskuun loppuun saakka.

Kaukojäähdytysverkon työmaita on lisäksi mm. Savilahden alueella. Maaherrankadulla rakennamme museolle ja kirjastolle kiinteistökohtaisen jäähdytyksen kaukolämpöverkon avulla. Ratkaisussa kiinteistöt jäähdytetään lämpöpumpulla, jonka avulla kerätty lämpö kierrätetään uusiutuvana kaukolämpönä takaisin kaukolämpöverkkoon.

 

Kartat

Oheisissa johtokartoissa on esitetty kiinteistöille suunnitellut liittymäpaikat. Kaukolämmön liittymäpaikka sijaitsee pääsääntöisesti vesi- ja viemärijohtojen liittymäpaikan välittömässä läheisyydessä. Kiinteistön teknisen tilan paikka vaikuttaa liittymäjohdon pituuteen ja liittymämaksun suuruuteen. Kun otat yhteyttä jo hankkeen suunnitteluvaiheessa, voimme yhdessä varmistaa liittymällesi mahdollisimman edullisen hinnan. Lisätietoja: kaukolämmön myynti ja markkinointi, p. 020 520 04

Hiltulanlahti 2018

Hiltulanlahti 2017

Keilanrinne 2017

Liity kaukolämpöön

Häiriöt, katkot ja  maksuton häiriöviestipalvelu

Asiakkaanamme sinulla on käytössäsi maksuton lämmönjakelun häiriötilanteiden viestipalvelu. Saat tekstiviestillä ja/tai sähköpostitse ilmoituksen tiedossamme olevista kaukolämmön jakeluhäiriöistä, viankorjauksen etenemisestä ja vian päättymisestä. Kun lämmöt ovat taas päällä, lähetämme sinulle uuden viestin.

Lue lisää

Häiriökartta

 

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista