Kuopion Energia

 
Pikalinkit

Lämpöä, joka ei lopu kesken

Kuopion Energia on huolehtinut kuopiolaisten lämmöntarpeesta jo vuodesta 1963. Vuosien aikana laajentunut verkkomme mahdollistaa kaukolämmön hyödyntämisen lähes jokaisessa kuopiolaiskodissa.

Lämpö siirretään tuotantolaitokseltamme asiakkaillemme kaukolämpöverkossa kiertävän kuuman veden avulla. Kodin käyttövesi lämmitetään kaukolämpöveden avulla kiinteistön teknisessä tilassa ja koska lämmintä vettä ei varastoida esimerkiksi lämminvesivaraajaan, se ei käytännössä koskaan lopu kesken tarpeen. Vaikka kaukolämmön toimintaperiaate on pysynyt samana vuosikymmeniä, on yhteistuotannolla syntyvän lämmön ja sähkön hyödyntäminen edelleen perusteltu ratkaisu.

 

sentuntee_kuopion_energia_ymparistoystavallinen_haapaniemi_bioenergia_lampo_sahko_1

Kaukolämpöverkko kasvaa

Uudisrakennusalueilla kaukolämpö on yleensä saatavilla, mutta asia kannattaa varmistaa. Kun haluat liittää uuden talosi kaukolämpöön, tutustu omakotirakentajille laatimiimme ohjeisiin.

Neuvoja lämmittäjälle

sentuntee_kuopion_energia_vihrea_puusahko_metsa_bioenergia_luontoystavallinen_energia_108-1

Yhteistuotanto ja biopolttoaineet

Lämpömme tuotetaan yli 98-prosenttisesti yhteistuotannolla. Näin kaukolämpö pysyy tulevaisuudessakin kilpailukykyisenä ja ympäristöystävällisenä lämmitysmuotona.

Käytämme biopolttoaineita lähialueilta, tukien niin alueellista hyvinvointia kuin ympäristöäkin.

 

sentuntee_kuopion_energia_lampo_sahko_kerrostalo_asunto_kaukolampo

Vuosien kokemuksella, samalla uudistuen

Kuopion Energia on huolehtinut kuopiolaisten lämmöntarpeesta jo vuodesta 1963. Nykyisin keskeisellä kaupunkialueella yhdeksän kymmenestä kuopiolaisesta nauttii energiatehokkaasta kaukolämmöstä. Raudanluja kokemuksemme takaa varmuuden, mutta emme unohda tarvetta kehittyä ja uudistua maailman mukana.

 

Hyväksi koko ympäristölle

Kuopion Energian kaukolämpö tuotetaan yli 98-prosenttisesti yhteistuotannolla. Ympäristöystävällisyyttä lisää Haapaniemen voimalaitosyksikön polttoaineena käyttämä puuhake sekä Pitkälahden lämpökeskuksella poltettava kaatopaikan biokaasu.

 

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista