Kuopion Energia

 
Pikalinkit

Lämpö on talon tärkein asia

Kaukolämpöön liittyminen on rakentajalle vaivatonta – riittää, että alla esitetyt pääkohdat huomioidaan projektin oikeissa kohdissa.

Hyvä suunnittelu on onnistuneen projektin perusta – myös kaukolämpöön liityttäessä. Valitse siis suunnittelijaksi kokenut ammattilainen. Rakennussuunnitelmien lisäksi tarvitset vähintään sähkö-, lämpö-, ilmanvaihto- sekä vesi- ja viemärisuunnitelmat. Rakennussuunnittelussa on huomioitava tekninen tila, johon sijoitetaan esimerkiksi kunnallistekniset liittymät ja mittaukset, sähköpääkeskus, kaukolämpölaitteet ja vesimittari.

Talojohto yhdistää kiinteistön kaukolämpöverkkoon

Kaukolämmön liittymismaksu sisältää talojohdon rakentamisen kaivuu- ja peittotöineen. Talojohtoreitin maatäyttöjen on oltava valmiit ja reitin on oltava esteetön.

Johto rakennetaan yleensä, kun lämmöntoimitus on ajankohtainen. Samaan kaivantoon voidaan asentaa ennakkosopimuksesta myös muita johtoja tai kaapeleita maksamalla osuuden maanrakennustöistä. Kaivannon syvyys on n. 85 cm ja leveys n. 100 cm.

385-kaukolammon-nousukulma

Nousukulma ja mittariosa

Vesi- ja viemäritonttijohdot sekä kaukolämmön nousukulma asennetaan perustusvaiheessa. Siistin lopputuloksen kannalta vesi- ja kaukolämpömittausten sijoituksessa kannattaa noudattaa annettuja mittoja, sillä ne tulevat samoille seinäkannakkeille.

 

 

 

387-tekninen-tila551

Tekninen tila

Lattian pinta-ala min. 2,0 m²

Lyhimmän seinän pituus 1,2 m

Huoltotila lämpömittauksen edessä 1,0 m

Huoltotila sähkömittauksen edessä 0,8 m

Tila on varustettava lattiakaivolla ja ilmanvaihdolla.

Esimerkki laitteiden sijoittelusta

1. Lämmönjakokeskus
2. Sähköpääkeskus ja -mittaus
3. Antenni- ja puhelinjakorasia
4. Kaukolämpö- ja vesimittarit
5. Avainsäilö

 

 

Pääsy tekniseen tilaan

Teknisen tilan lukituksessa käytetään ns. reittiavainjärjestelmää. Järjestelmän ansiosta mittareiden huolto ja luenta tapahtuvat sujuvasti ja asumista häiritsemättä. Avain laitetaan säilöön esim. kaukolämmön käyttöönotto-tarkastuksen yhteydessä ja lukitaan Kuopion Energian putkilukolla.

sentuntee_kuopion_energia_kaukolampo_lampohuone_luontoystavallinen_bioenergia_95-1_avainsailio_tekninentila_lammonjakokeskus

Rakentaja asentaa toimittamamme putkimallisen avainsäilön seinään teknisen tilan oven viereen ulkoverhouksen teon yhteydessä.

sentuntee_kuopion_energia_kaukolampo_lampohuone_luontoystavallinen_bioenergia_96-1_putkilukko_tekninentila_lammonjakokeskus

Teknisen tilan lukko sarjoitetaan niin, että sen avain ei käy muihin tiloihin.

 

 

 

Matalaenergiataloihin

Tarkkalämpö

Kaukolämmön saatavuus

Kuopion Energian kaukolämpöverkko kattaa valtaosan kaupungin keskustasta ja ulottuu etelässä Hiltulanlahteen sekä pohjoisessa Sorsasaloon.

Tiedustele saatavuutta

Neuvoja lämmittäjälle

Lämmönjakokeskus mahtuu pieneen tilaan. Se sisältää yleensä käyttöveden lämmönsiirtimen ja yhden tai useampia lämmityksen lämmönsiirtimiä.

Neuvoja lämmittäjälle

Ota yhteyttä

Tilaus, käyttöönotto, tarkastus
lampoasiakaspalvelu@kuopionenergia.fi

Lähetä sähköpostia

Soita 020 520 04

 
 

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista