Kuopion Energia

 
Pikalinkit

Tiedustelupyyntö saatavuudesta

Kuopion Energia toimittaa kaukolämpöä Kuopiossa sijaitsevan kaukolämpöverkostonsa alueelle. Täyttämällä tämän lomakkeen, ilmaiset kiinnostuksesi kaukolämmitykseen ja saat tietoa liittymismahdollisuuksista sekä liittymis- ja käyttökustannuksista. Uudisrakentaja voi lähettää tällä lomakkeella yhteystietonsa (* merkityt). Halutessasi voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse numeroon 020 520 04 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen lampoasiakaspalvelu@kuopionenergia.fi

Tiedustelupyyntö kaukolämmön saatavuudesta

  • Liittyminen
  • Pudota tiedostot tähän tai
    Sallitut tiedostomuodot: pdf.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Saatavuus Kuopiossa

Kuopion Energian kaukolämpöverkko kattaa valtaosan kaupungin keskustasta ja ulottuu etelässä Hiltulanlahteen sekä pohjoisessa Sorsasaloon.

Uudet asuntoalueet

Uudisrakennusalueilla kaukolämpöä on lähtökohtaisesti saatavilla, mutta asia kannattaa varmistaa. Kun haluat liittää uuden talosi kaukolämpöön, tutustu omakotirakentajlle laatimiimme ohjeisiin.

Katso liittymäkartat

Vanhat alueet

Jo rakennetuilla asuinalueilla on mahdollista siirtyä kaukolämpöön, kun kiinteistö on kaukolämpöverkoston äärellä tai alueella on riittävästi liittymishalukkuutta kannattavan verkostorakentamisen toteuttamiseksi. Täyttämällä tiedustelupyyntölomakkeen voit ilmaista kiinnostuksesi kaukolämpöön ja saat tietoa liittymismahdollisuudesta. Samalla vaikutat verkoston suunnittelu- ja rakentamisaikatauluun.

Ohjeita lämmitystavan vaihtoon

Kaukolämpöjohdon rakentaminen

Putkiurakkaan liittyviä asioita

 

Näin liityt kaukolämpöön

Liittyminen kaukolämpöön on erittäin edullista ja helppoa – ”Liittyjän muistilista” –taulukkomme pitää huolen, että kaikki hoituu.

1. Teetä LVI-suunnitelmat alan ammattilaisella. Kiinteistön tekniseen tilaan sijoitetaan kaukolämmön mittauslaitteet, lämmönjakokeskus, vesimittari ja sähköpääkeskus. Se on sopiva paikka myös ilmanvaihtokoneelle ja keskuspölynimurille.

2. Toimita asemapiirros ja rakennuksen pohjapiirros Kuopion Energialle sähköpostilla osoitteeseen lampoasiakaspalvelu (at) kuopionenergia.fi tai postitse osoitteeseen Kuopion Energia, Lämpöliittymäpalvelut, PL 105, 70101 Kuopio (käyntiosoite: Haapaniementie 30).

3. Laadimme lämpösopimuksen ja talojohtosuunnitelman saamiemme piirustusten perusteella. Sopimusta ja työaikatauluamme varten tarvitsemme lämmöntoimituksen arvioidun aloitusajan. Sopimus lähetetään kahtena kappaleena kotiin allekirjoitettavaksi.

4. Allekirjoita lämpösopimukset ja palauta toinen kappale meille.

5. Valitse LVI-urakoitsija ajoissa, koska vesi- ja viemärijohtojen talojohtoasennus tapahtuu rakennuksen perustusvaiheessa.

6. Pyydä meiltä kaukolämmön nousukulma kaukolämmön sisääntuontia varten ja asenna se sokkelin läpimenoksi perustusten muurausvaiheessa.

7. LVI-suunnittelijan tai -urakoitsijan tulee toimittaa meille lämpöjohtosuunnitelmat.

8. Hoida liittymismaksun ensimmäinen erä ennen talojohdon rakentamista.

9. Pyydä talojohdon rakentaminen. Johto rakennetaan yleensä vasta kun talon eristeet, ikkunat ja ovet on asennettu ja kuivatusvaiheen vuoksi lämmityksen tarve lähestyy.

10. Hoida liittymismaksun toinen erä ennen kaukolämmön käyttöönottoa.

11. Asenna toimittamamme reittiavainsäilö teknisen tilan ovenpieleen ennen kaukolämmön käyttöönottoa.

12. LVI-urakoitsija tilaa lämmön asennustarkastuksen ja käyttöönoton, kun lämmönjakokeskus ja lämmitysverkosto on asennettu.

13. Pyydä lämpölaitteiden lopputarkastus ennen kiinteistön lopputarkastusta.

 

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista