Kuopion Energia

 
Pikalinkit

Asiakkaitamme

Kuopion Energia toimittaa kaukolämpöä Kuopiossa sijaitsevan kaukolämpöverkostonsa alueelle. Kuopion Energian kaukolämpöverkko kattaa valtaosan kaupungin keskustasta ja ulottuu etelässä Hiltulanlahteen sekä pohjoisessa Sorsasaloon. Kaukolämpö on tänä päivänä kustannustehokas ja ympäristöystävällinen valinta lämmitysmuodoksi ja tekee siitä perustellun valinnan minkä tahansa kiinteistön lämmitykseen.

Alla on asiakkaidemme kertomuksia yritystoiminnastaan ja ajatuksia asiakassuhteistaan Kuopion Energian kanssa.

Kuopion Opiskelija-asunnot Oy

Kuopas eli Kuopion Opiskelija-asunnot Oy tarjoaa kodin yli 3000 opiskelijalle Kuopiossa. Kiinteistöjen fiksuilla energiavalinnoilla voidaan säästää merkittävästi niin euroja kuin ympäristöä. Niiden kehittämisessä Kuopion Energia on aktiivinen kumppani.

”Meille Kuopion Energia on luotettava energiantoimittaja ja kehittämiskumppani. Häiriöitä on äärimmäisen vähän, palvelut kehittyvät koko ajan ja tekemisessä on selkeä asiakasnäkökulma.

Palvelut kiinteistön omistajille ja taloyhtiöille ovat erittäin hyviä. Niin omistajat kuin isännöitsijät saavat tarpeelliset tiedot aina sujuvasti. Aktiivinen viestintä auttaa meitä pitämään omat asukkaamme ajan tasalla ja tyytyväisinä. Kuulemme myös uusista hyödyllisistä mahdollisuuksista.

Kiinteistöjemme energiatehokkuutta kehitetään jatkuvasti niin peruskorjauksilla kuin uusien energiaratkaisujen kokeilulla. Tämä tuo selvää säästöä. Normaalin taloyhtiön hoitokuluista noin 40 prosenttia menee energiaan, joten jos tästä saadaan pois yksikin prosentti, on merkitys Kuopaksen kokoiselle yhtiölle suuri.

Kustannusten lisäksi ekologisuus ohjaa energiavalintoja yhä vahvemmin. Vuoden 2019 alussa siirryimme kokonaan biopolttoaineilla tuotettuun kaukolämpöön ja sähköön. Kuopion Energialta löytyi tähän sopivat ratkaisut.

”Muutos pienentää kiinteistöjemme
hiilijalanjälkeä merkittävästi.”

 

Ympäristöystävällisempi vaihtoehto on meille vain hieman kalliimpi, joten valinta oli järkevä. Toimenpiteitä ilmastonmuutoksen estämiseksi tarvitaan.

Muutos pienentää kiinteistöjemme hiilijalanjälkeä merkittävästi. Esimerkiksi kaikki kaukolämpöverkossa olevat opiskelijakodit lämpiävät Kuopion Energian vastuullisella Puulämmöllä, joka on tuotettu ympäristöystävällisin menetelmin ja vain kotimaisia uusiutuvia biopolttoaineita hyödyntäen. ”

Tuula Vartiainen, toimitusjohtaja, Kuopion Opiskelija-asunnot Oy

Maalaus ja saneeraus Konttinen Oy

Korjaus- ja muutosrakentamiseen erikoistunut Maalaus ja saneeraus Konttinen Oy toimii Pohjois-Savon alueella. Rakennustyöt etenevät kylmälläkin kelillä, kun kohteiden lämmitys on kunnossa. Kuopion Energian rakennusaikainen työmaalämpö on huoleton ja luotettava valinta.

”Yhteistyö Kuopion Energian kanssa helpottaa rakennusaikaisen lämmityksen hoitamista. Käytännössä työmaalle saadaan kaukolämpöä heiltä vuokrattavan kaukolämmönjakokeskuksen avulla. Meille se on luotettava ja edullinen tapa lämmittää ilman polttoaineita.

Lämmönjakokeskus soveltuu rakenteilla olevan kiinteistön lämmitykseen erityisesti talvella. Keskuksen letkuja varten työmaalle tarvitaan väliseiniin aukkoja, mutta se ei haittaa työskentelyä. Esimerkiksi öljylämmitykseen verrattuna meidän ei tarvitse huolehtia polttoaineen riittävyydestä tai ympäristöriskeistä. Kaukolämpö on paitsi huoleton myös ympäristöystävällinen vaihtoehto.

Tänä talvena Matkailukeskus Kuopion Saanan rakennustyöt ovat edenneet täydellä vauhdilla. Kuopion Siikaniemessä sijaitseva kohde on hirsirakennus, jossa on tärkeää pystyä säätämään lämmitystä pikkuhiljaa, etteivät hirret halkeile. Tämä on onnistunut sujuvasti. Matkailukeskuksen on tarkoitus avautua suunnitellusti vappuna 2019.

”Lämmönjakokeskus soveltuu
rakenteilla olevan kiinteistön
lämmitykseen erityisesti talvella.”

 

Voimme suositella Kuopion Energian rakennusaikaista työmaalämpöä, jota käytämme varmasti tulevissakin kohteissamme. Olemme tosi tyytyväisiä palveluun ylipäätään. Kuopion Energian ammattilaiset asentavat laitteet ja käyvät viikoittain tarkistamassa, että kaikki on kunnossa. Aktiivisen yhteydenpidon ansiosta pysymme ajan tasalla ja apua saa aina kun tarvitsee.”

Työmaapäällikkö Ari Niemi, Maalaus ja saneeraus Konttinen Oy

Huoleton kaukolämpö uuteen omakotitaloon

Oman talon rakennusvaiheessa Miikka Luomi vakuuttui kaukolämmön huolettomuudesta ja toimintavarmuudesta. Se oli myös kustannuksiltaan järkevä valinta suhteessa kodin neliöihin.

 Kun myynnissä olevista pientaloista ei löytynyt mieleistä, päätti Miikka Luomi, 34, avovaimonsa kanssa rakennuttaa omakotitalon Kuopion Hiltulanlahteen.

– Halusimme käytännöllisen ja meille sopivan kokoisen talon. Lisätoiveena oli erillinen autotalli, jossa olisi tilaa harrasteautoille sekä pieniin remonttihommiin, Luomi kertoo.

Lämmitysmuotoakin pohtiessa pariskunta etsi järkevintä ratkaisua. Pienen vertailun jälkeen kaukolämpö nousi ykkösvalinnaksi. Toimintavarmuus, huolettomuus ja kustannukset olivat tärkeimpiä kriteerejä.

– Vaihtoehtojen vertailun jälkeen päädyimme kaukolämpöön. Meidän 105 asuinneliöllä maalämmössä olisi mennyt liian pitkään maksaa perustamiskulu pois, suora sähkö olisi ollut turhan kallis varsinkin 72 neliön autotallin lämmityksen kanssa, ja lämpöpumpuissa mietitytti luotettavuus.

”Toimintavarmuus, huolettomuus ja
kustannukset olivat tärkeimpiä
kriteerejä.”

 

Kun päätös oli tehty, Luomi etsi tietoa Kuopion Energian nettisivuilta ja täytti yhteydenottolomakkeen. Pian hänelle soitettiin ja prosessi nytkähti näppärästi eteenpäin sopimusasioista piirustuksiin. Kuopion Energia vastasi asennuksesta liittymäputkeen asti, nousukulmasta eteenpäin taas talotoimittaja.

– Kuopion Energialla meillä oli koko ajan sama yhteyshenkilö, mistä tuli tosi henkilökohtainen fiilis. Liittymäputken laittoa piti odotella hetki, mutta yhteydenpito toimi silloinkin.

Luomi työskentelee asiakkuusjohtajana Liana Technologies Oy:llä ja matkustaa paljon ympäri Suomea. Reissun päällä ei halua miettiä, pysyykö koti lämpimänä.

– Luotan siihen, että lämmitys toimii termostaattia kääntämällä. Jos jotain ongelmia tulee, niin on aika lailla yksi numero, mihin soittaa.

– Kaukolämpö on helppo ratkaisu. Koti pysyy lämpimänä varmasti, eikä lämmin vesikään lopu kesken. Laitteisto on meillä kätevästi autotallissa, eikä vie asuintiloista neliöitä.

Pari kuukautta uudessa talossaan asunut pariskunta on ollut tyytyväinen.

– Viilentävän ilmalämpöpumpun tilasin juuri ja autotallin sisäpuolta pitää vielä laittaa, mutta pihanlaitto jää ensi keväälle. Uskoisin, että pääasiassa nyt vaan nautiskellaan uudesta kodista.

Kaukolämpöasiakas, Miikka Luomi

 

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista