Kuopion Energia

 
 

Kuopion Energian kaukojäähdytyslaitoksen vesistöputkiurakan valmistuminen saattaa viivästyä

Neulalahdessa käynnissä olevan kaukojäähdytyslaitoksen vesistöputkiurakan valmistuminen voi viivästyä suunnitellusta aikataulusta. Vesistöputkiurakka oli tarkoitus valmistua vuoden 2019 loppuun mennessä. Vesistöputki vaurioitui upotustyössä ilmenneiden asennusongelmien seurauksena. Vaurioista johtuen osa jo tehdystä putkilinjasta joudutaan uusimaan.

ELY-keskuksen lausunnon mukaisesti osa vaurioituneesta putkesta jätetään järven pohjaan puolustusvoimien aiemmin putkea varten raivatulle alueelle. Lausunnon mukaisesti pohjaan jäävää putkea ei myöhemminkään tule kaivaa, siirtää tai tehdä muitakaan toimenpiteitä, millä häirittäisiin haitta-aineita sisältävää pohjasedimenttiä. Tällöin vauriosta ei pääse aiheutumaan haittaa ympäristölle. Urakoitsija pyrkii kirimään aikataulua kiinni niin, että urakka saadaan valmistumaan aikataulun mukaisesti. Valmistumisen aikatauluun vaikuttaa merkittävästi loppuvuoden sää.

« Takaisin « Muut kaukojäähdytyksen uutiset

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista