Kuopion Energia

 
 

Kaukolämmön hintoihin korotuksia vuoden vaihteessa

Kuopion Energia nostaa kaukolämmön hintoja ensi vuoden alussa. Korotusten perusteena ovat kohonneet polttoaineiden hankintakustannukset ja päästöoikeusmaksut sekä yleinen kustannusten nousu.

Keskeisellä kaupunkialueella sijaitsevien omakotitalojen energiamaksut nousevat 2,5 %. Vuositasolla tämä tarkoittaa 15–45 euron lisäystä lämmityskustannuksiin lämmön kulutuksesta riippuen. Omakotitalojen perusmaksut säilyvät ennallaan.

Muilla kuin omakotitaloasukkailla, eli esimerkiksi rivi- ja kerrostalot, energiamaksut nousevat 2,5 % ja perusmaksut 9,1 %. Muutoksen kokonaisvaikutus vuotuiseen kaukolämpölaskuun on noin 4 %, mikä tarkoittaa rivi- ja kerrostalokohteissa vuositasolla 20–40 euron kasvua lämmityskustannuksiin asuntoa kohden.

Melalahdessa ja Vehmersalmella sijaitsevien omakotitalojen hinnat pysyvät ennallaan. Alueella sijaitsevien muiden kiinteistöjen kaukolämmön perusmaksut nousevat 9,1 %. Energiamaksut säilyvät ennallaan. Muutoksen kokonaisvaikutus vuotuiseen kaukolämpölaskuun on keskimäärin noin 1,5 %, mikä tarkoittaa rivi- ja kerrostalokohteissa vuositasolla 10–15 euron kasvua lämmityskustannuksiin asuntoa kohden.

« Takaisin « Muut ajankohtaiset uutiset

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista