Kuopion Energia

 
 

Täysseisokki Haapaniemellä 10. – 14.7.2019

Haapaniemen voimalaitosalueella on rakenteilla 15 000 kuutiometrin kaukolämpöakku, joka valmistuu alkuvuonna 2020. Nyt työt ovat siinä vaiheessa, että on aika suorittaa akun liitynnät kaukolämpöverkkoon. Liityntätöistä johtuen sähkön- ja lämmöntuotanto joudutaan pysäyttämään Haapaniemen voimalaitoksella ensi kertaa vuosikausiin 10. – 14.7. Täysseisokkia hyödynnetään myös muissa töissä, jotka eivät muutoin olisi mahdollisia, kuten 10kV varayhteyden rakentaminen voimalaitosten välille sekä voimalaitoksen käyttövesisäiliön kunnostaminen. Seisokin aikana tarvittava kaukolämpö tuotetaan 3 – 4 lämpökeskuksella, jotka sijaitsevat eri puolella kaupunkia.

Kaukolämpöakun avulla voidaan lisätä voimalaitoksen kannattavuutta sähkön hintavaihteluita hyödyntäen ja korvaamalla varavoimalaitosten öljynpolttoa kulutushuipuissa kovien pakkasten aikaan. Lisäksi akku antaa varmuutta mahdollisten häiriötilanteiden varalle.

Haapaniemen voimalaitos käynnistetään uudelleen tuotantoon sunnuntaina 14.7. Tällöin voimalaitokselta voi kuulua normaalista poikkeavia ääniä.

« Takaisin « Muut ajankohtaiset uutiset

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista