Kuopion Energia

 
 

Muutoksia Kuopion Energian sähkölaskutuksessa ja Online-palveluissa

Muutoksia Kuopion Energian sähkölaskutuksessa ja Online-palveluissa

Kuopion Energian sähkönmyynti siirtyi 1.1.2019 alkaen Väre Energia Oy:lle. Samalla Väreelle siirtyivät sellaisinaan Kuopion Energian asiakkaiden sähkönmyyntisopimukset. Kuopion Energia ei häviä mihinkään, vaan palvelemme kaukolämpö- ja sähkönsiirtoasiakkaita kuten ennenkin.

Sähköenergian myynnin ja sähkönsiirron jakaantuessa nyt kahdelle eri yhtiölle, aiheuttaa se muutoksia asiakaslaskutukseen. Merkittävimmät näistä ovat:

1.    Saat yhden sähkölaskun sijasta kaksi erillistä laskua

Jos tähän asti olet maksanut sähkösi yhdellä laskulla, toukokuun 2019 sähkönkäytön laskutuksesta lähtien Väre laskuttaa sinua sähköenergian osuudesta omalla laskullaan, ja Kuopion Energia laskuttaa sähkönsiirrosta omalla laskullaan.

2.    Muutoksia laskuille

Paperi- ja sähköpostilaskut
·         Laskut tulevat samoihin osoitteisiin kuin aiemminkin.
·         Verkkopankissa laskua maksaessasi joudut perustamaan Väreen tilinumeroineen (FI11 5600 0520 6350 07) laskuttajatietoihin.

e-laskut
OP-ryhmän asiakkailla
muutos tapahtuu automaattisesti. Pankki on lisännyt kaikille Väreen sähkönmyyntiin siirtyneille asiakkaille e-laskuttajaksi Väreen, joten laskut toimitetaan alusta alkaen asiakkaalle e-laskuna. Muutos näkyy ainoastaan tiliotteella, jossa Väre Energia Oy on ilmestynyt sähköenergian (sähkönmyyntisopimuksen) laskuttajaksi.

Muiden pankkien asiakkailla
Väre Energia Oy on lisätty asiakkaan verkkopankissa e-laskuttajien luetteloon. Asiakkaan on kuitenkin vielä erikseen käytävä hyväksymässä Väre e-laskuttajaksi. Normaalisti tässä hyväksynnässä tarvitaan laskulta viitenumero, mutta Väreen osalta nämä tiedot on toimitettu jo valmiiksi pankkiin. Tee hyväksyntä jo nyt, niin saat Väreen ensimmäisen laskun e-laskuna. Mikäli e-lasku hyväksyntää ei ole tehty ennen ensimmäistä Väreen laskutusta, saat sen paperisena laskutusosoitteeseesi.

Jos sinulla ei ole vielä e-laskutilausta Kuopion Energialle tai Väreelle, se kannattaa tehdä heti seuraavan laskun saatuasi. Tilaus tehdään erikseen Kuopion Energialle ja Väreelle. Huomaathan, että sinun on käytettävä sen yhtiön laskun viitettä, jolle olet tekemässä e-laskutilausta.

3.    Muutoksia laskutusrytmissä

Vuodenvaihteessa kaikille asiakkaille lähettiin lasku sähkönkulutuksesta vuoden 2018 loppuun saakka. Toukokuussa sähkönmyyntisopimukset siirtyvät Väreen laskutusjärjestelmään. Järjestelmävaihdoksesta johtuen asiakkaat saavat viimeisen sähköenergian myyntiä sisältävän laskun Kuopion Energialta toukokuun alussa. Lasku kattaa sähkönkäytön huhtikuun loppuun saakka. Myös sähkönsiirtoasiakkaat saavat laskun toukokuussa.

Osalla asiakkaista laskutusrytmissä on poikkeuksia elokuuhun saakka. Voit tarkistaa oman laskutilanteesi sekä muodostuneet laskut Kuopion Energian Online-palvelusta.

Muutoksia Online-palveluissa 1.5.2019 alkaen

Asiakkaat, joilla on vain sähkönmyyntisopimus (ei siirtoa), näkevät Kuopion Energian Online-palvelusta ja Nokkelasta tietonsa 30.4.2019 saakka. Tämän jälkeen sähkönmyyntiasiakkailla on käytössään Väreen vastaava palvelu, Väppi, josta Väre tiedottaa tarkemmin. Lisätietoja saat myös https://vare.fi/vappi/ .

Sähkönsiirto- ja kaukolämpöasiakkaat näkevät Kuopion Energian Online-palvelusta ja Nokkelasta sopimukset, laskut ja kulutustiedot myös jatkossa.

« Takaisin « Muut ajankohtaiset uutiset

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista