Kuopion Energia

 
 

Sähköverkon uudet verkkopalveluehdot ja liittymisehdot voimaan 17.5.2019

Uudet sopimusehdot kattavat myös sähkön pientuottajat

 

Kuopion Sähköverkon käyttämiä Energiateollisuus ry:n suosittelemia sopimusehtoja on tarkistettu vastaamaan sähkömarkkinoita pientuotannon yleistyessä. Energiaviraston hyväksymät sähköverkkopalveluiden ja verkkoon liittymispalveluiden ehdot tulevat voimaan 17.5.2019.

 

Sopimusehtojen määritelmien muotoiluja ja käytettyjä käsitteitä on yhtenäistetty siten, että ne ovat linjassa muiden ehtojen ja sähkömarkkinalain kanssa. Ne soveltuvat yhtä lailla sähkön kuluttajiin kuin sähkön pientuottajiin, kuten aurinkopaneeleilla sähköä tuottaviin laitoksiin, joilla voi syöttää sähköä verkonhaltijan jakeluverkkoon.

 

Sähköntuotantolaitteiston saa kytkeä jakeluverkkoon verkonhaltijan luvalla. Verkkopalveluehdoissa on erikseen mainittu laitteet, joista verkonhaltijalle tulee tehdä ennakkoselvitys. Tällaisia ovat mm. maalämpöpumput, loissähkön kompensointilaitteet, taajuusmuuttajat ja isoa käynnistysvirtaa ottavat laitteet.

 

Verkkoon liittyjä vastaa, että liittymään kytketyt sähkölaitteistot täyttävät liittämistä koskevat tekniset vaatimukset. Vastuu laitteista koskee sekä verkkoon liittymistä että pientuotannon laitteistoja.

 

Uudet täydelliset verkkopalveluehdot VPE2019 ja liittymisehdot LE2019 sekä koosteet muutoksista löytyvät verkkosivuiltamme https://www.kuopionenergia.fi/sahkoverkko/tietoa-sahkoverkostamme/hinnat-ja-sopimukset/

 

« Takaisin « Muut ajankohtaiset uutiset

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista