Kuopion Energia

 
 

Kaukojäähdytyslaitoksen putkiston asennustyöt jatkuvat Savilahdessa

Kuopion Energia rakentaa Savilahteen kaukojäähdytyslaitoksen, jonka rakennustyöt alkoivat syksyllä 2018. Kaukojäähdytyslaitos hyödyntää jäähdytyksessä kylmää järvivettä, jota otetaan putkistolla Neulalahden syvänteistä. Järveen asennettava putkisto koostuu kahdesta muoviputkesta, joiden halkaisijat ovat 1,3 metriä ja pituudet noin 0,9 ja 1,8 kilometriä. Asennustyöt aloitettiin viime syksynä. Ne jatkuvat jäiden lähdettyä keväällä 2019 ja kestävät syksyyn saakka. Työt aiheuttavat paikallista veden samentumista ja häiriöitä vesilläliikkujille.

Järvivesiputkiston asennus vaatii järven pohjan syvennystä Savilahden ja Neulalahden välisen Suolasalmen kohdalla noin 450 metrin matkalta. Syvennystyö suoritettiin viime syksynä, mutta keväällä tarkistetaan, onko talven jäljiltä tarve lisäsyvennykselle. Mahdollinen syvennystyö suoritetaan pumppauslautalla, jolla poistettavat maamassat pumpataan siirtoputken avulla Ruohoniemeen väliaikaisvarastoon. Keväällä suoritettavat putkiston asennustyöt alkavat heti jäiden lähdettyä ja jatkuvat syksyyn saakka. Työt suoritetaan arkisin klo 7–18. Järveen asennettava putkisto kootaan Ruohoniemessä, josta se uitetaan paikalleen kahdessa vaiheessa sulan veden aikana keväänsyksyn 2019 aikana.

Asennustyöt aiheuttavat paikallista veden samentumista ja ajoittaisia häiriöitä vesilläliikkujille. Veden samentumista seurataan ja sitä pyritään minimoimaan. Suolasalmen syvennystyö estää vesiliikenteen lyhytaikaisesti. Keskeytyksistä tiedotetaan tarkemmin Kuopion Energian verkkosivuilla ja Facebookissa.

Asennustöiden aikana tulee välttää liikkumista työskentelyalueella ja putkistojen läheisyydessä.

Putkiston toteuttaa Uponor Infra Oy.

Lisätietoja:
Kehityspäällikkö Petri Turtiainen, Kuopion Energia Oy, puh. 040 709 7621.

Kartta: Syvennystyöalue ja järvivesiputkistot

« Takaisin « Muut kaukojäähdytyksen uutiset

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista