Kuopion Energia

 
 

Kuopiossa puhdasta ilmaa

Onnittelut Kuopiolle! IQAirVisual-verkkosivuston julkaiseman World Air Quality 2018 -raportin mukaan Kuopion ilmanlaatu oli kuudenneksi puhtain vertailussa mukana olleista Euroopan kaupungeista vuonna 2018.

Me Kuopion Energialla olemme erityisen iloisia tästä tuloksesta. Kuopion Energian osuus pienhiukkasten määrän vähentämisessä on kaukolämmityksen ja siihen yhdistetyn keskitetyn ja tehokkaan tuotannon ansiota. Lisäksi investointimme puhtaaseen teknologiaan ovat tuottaneet tulosta. Esimerkiksi polttotekniikkamuutos Haapaniemi 2 -laitoksella sekä uusi Haapaniemi 3 -laitos ovat edesauttaneet typenoksidipäästöjen vähenemistä verrattuna vanhempiin polttotekniikoihin. Myös vuonna 2015 käyttöönotettu savukaasupesuri pienentää savukaasujen rikki- ja pölypäästöjä.

Vertailussa oli mukana kaiken kaikkiaan 3 000 kaupunkia koko maailmasta. Yhteenvedossa kaupunkien ilmanlaatua on arvioitu niissä mitattujen keskimääräisten pienhiukkaspitoisuuksien perusteella.

Lue uutinen ja raportti Kuopion kaupungin sivuilta

« Takaisin « Muut ajankohtaiset uutiset

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista