Kuopion Energia

 
 

Kaukolämmön hinnat 1.1.2019

Pientalojen energia- ja perusmaksut säilyvät ennallaan. Muilla kiinteistöillä kaukolämmön perusmaksut nousevat 10 % 1.1.2019 alkaen. Korotuksen syynä on lämmöntuotannon ja –siirron kiinteiden kustannusten nousu.

Kiinteistöissä hinnoittelu koostuu perusmaksusta ja energiamaksusta. Laskutusteho ja perusmaksu määräytyvät toteutuneiden kulutustietojen perusteella. Mitattuun tietoon perustuva perusmaksujen määritys on oikeudenmukainen ja tasapuolinen, koska tällöin kukin asiakas maksaa vain tarvitsemastaan tehosta.

Yleis- ja Puulämmön perusmaksukaavoissa oleva kustannuskerroin K muuttuu 1,00:sta 1,10:een. Energiamaksut säilyvät ennallaan. Muutosten kokonaisvaikutus vuotuiseen kaukolämpölaskuun on keskimäärin 2 %.

Perusmaksujen maksuperusteena olevat laskutustehot ja paluuveden lämpötilavaikutukset on tarkistettu vastaamaan lämmityskauden 2017-2018 toteutunutta tilannetta.

Paluuveden lämpötilan vaikutus perusmaksuihin on enimmillään ±10 %. Matalampi paluuveden lämpötila pienentää kaukolämmön jakelun kustannuksia (lämpöhäviöt, pumppaus, verkon investoinnit) ja lisää voimalaitoksen savukaasupesurin tuottoa (säästää polttoainetta). Asiakkailla lämmönjakolaitteiden hyvä jäähtymä ja sitä kautta matalampi paluulämpötila varmistaa myös sen, että rakennukset saavat laitteistansa aina käyttöönsä tarvitsemansa lämmitystehon.

Lue lisää

 

 

« Takaisin « Muut ajankohtaiset uutiset

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista