Kuopion Energia

 
 

Kuopion Energia toimittaa jäähdytyksen Kuopion museolle ja pääkirjastolle

Kuopion Tilakeskus valitsi Kuopion museon ja pääkirjaston jäähdytysratkaisuksi Kuopion Energian kiinteistökohtaisen jäähdytyksen. Osapuolet allekirjoittivat sopimuksen jäähdytyksen toimittamisesta keskiviikkona 21.11.2018.

Kuopion Tilakeskuksella on käynnistymässä Kuopion museon peruskorjaus ja laajennus -hanke, jossa osa museorakennuksesta puretaan, osa korjataan. Hankkeessa rakennetaan myös laajennus, joka yhdistää samalla tontilla olevan museorakennuksen kirjastorakennukseen. Kuopion Tilakeskus ja Kuopion Energia ovat yhteistyössä selvittäneet kaukolämpöverkkoon perustuvaa jäähdytysratkaisua, jossa otetaan huomioon molempien rakennusten jäähdytystarpeet yhtenä kokonaisuutena, nyt ja tulevaisuudessa.

Kiinteistöjäähdytyksessä tarvittavan jäähdytysenergian energiatehokas ja ympäristöystävällinen tuotantotapa soveltuu hyvin kulttuurihistoriallisesti merkittävään museorakennukseen, koska se ei vaadi lauhdutinrakennelmia, jotka usein sijoitettaisiin vesikatolle, kertoo Kuopion Tilakeskuksen toimitilajohtaja Hannu Väänänen. Tässä ratkaisussa kiinteistöä jäähdytetään lämpöpumpulla, jonka avulla kerätty lämpö kierrätetään uusiutuvana kaukolämpönä takaisin kaukolämpöverkkoon.

Jäähdytyslaitteisto rakennetaan kirjastorakennuksen kellarikerrokseen kevään 2019 aikana. Jäähdytyksentuotanto käynnistyy kirjaston osalta kesällä 2019 ja museon osalta keväällä 2020, kun museon peruskorjausosa ja laajennusosa valmistuvat.

Kiinteistökohtainen ratkaisumalli on tarjolla periaatteessa koko kaukolämpöverkon alueella. Näin energiayhtiö voi palvella kiinteistönomistajia luontevasti myös jäähdytykseen liittyvissä tarpeissa, kertoo Kuopion Energian kaukolämpöjohtaja Reima Lassila.

Kuva: Kuopion Tilakeskuksen toimitilajohtaja Hannu Väänänen (vas.) ja Kuopion Energian kaukolämpöjohtaja Reima Lassila sopivat kiinteistöjen jäähdyttämisestä eilen 21.11.2018.

 

« Takaisin « Muut kaukojäähdytyksen uutiset

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista