Kuopion Energia

 
 

Putkiston asennustyöt Savilahdessa

Kuopion Energia rakentaa Savilahteen kaukojäähdytyslaitoksen, jonka rakennustyöt ovat alkaneet tänä syksynä. Kaukojäähdytyslaitos hyödyntää jäähdytyksessä kylmää järvivettä, jota otetaan putkistolla Neulalahden syvänteistä. Järveen asennettava putkisto koostuu kahdesta muoviputkesta, joiden halkaisijat ovat 1,3 metriä ja pituudet noin 0,9 ja 1,8 kilometriä. Asennustyöt aiheuttavat paikallista veden samentumista ja häiriöitä vesilläliikkujille.

Järvivesiputkiston asennus vaatii järven pohjan syvennystä Savilahden ja Neulalahden välisen Suolasalmen kohdalla noin 450 metrin matkalta. Syvennystyö suoritetaan pumppauslautalla, jolla poistettavat maamassat pumpataan siirtoputken avulla Ruohoniemeen väliaikaisvarastoon. Syksyllä suoritettavat putkiston asennustyöt alkavat viikolla 37 ja jatkuvat viikolle 48. Työt suoritetaan arkisin klo 7-18. Järveen asennettava putkisto kootaan Ruohoniemessä, josta se uitetaan paikalleen kahdessa vaiheessa sulan veden aikana syksyn 2018 ja ensi kevään 2019 aikana.

Asennustyöt aiheuttavat paikallista veden samentumista ja ajoittaisia häiriöitä vesilläliikkujille. Veden samentumista seurataan ja sitä pyritään minimoimaan. Suolasalmen syvennystyö estää vesiliikenteen lyhytaikaisesti. Keskeytyksistä tiedotetaan tarkemmin Kuopion Energian verkkosivuilla ja Facebookissa.

Asennustöiden aikana tulee välttää liikkumista työskentelyalueella ja putkistojen läheisyydessä.

Putkiston toteuttaa Uponor Infra Oy.

« Takaisin « Muut kaukojäähdytyksen uutiset

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvampaa ja kiinnostavampaa, käytämme palvelussamme evästeitä.
Jatkamalla palveluiden käyttöä hyväksyt käyttöehtomme ja evästeiden käytön. Lisätietoja tietosuojasta ja käyttöehdoista